Κομοτηνή: Ανέλαβε καθήκοντα και υπόσχεται καλύτερες μέρες ο νέος διοικητής του Νοσοκομείου

11:50 17/8/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

Με πίστη ότι το Νοσοκομείο Κομοτηνής μπορεί να αντιμετωπίσει με επιτυχία τα προβλήματα που το ταλαιπωρούν προσφέροντας υπηρεσίες υψηλού επιπέδου σε όλους ανεξαιρέτως τους ασθενείς ο νέος διοικητής του νοσοκομείου Κομοτηνής, Γιώργος Φιλιππίδης ανέλαβε, εδώ και 15 μέρες, τα καθήκοντά του.

Μιλώντας στην ΕΡΤ Κομοτηνής τόνισε ότι επιδιώκοντας την συνεργασία με όλους τους εργαζόμενους, αλλά και με τους φορείς και τις Αρχές του τόπου, θα συνδράμει κι εκείνος με στόχο την αναβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών

υγείας προς τους πολίτες της Ροδόπης, διεκδικώντας την στελέχωσή του με ιατρικό, παραϊατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό. Ήδη η ανάληψη των καθηκόντων του συνοδεύτηκε και από την πρόσληψη τριών μονίμων ιατρών. Γνωρίζει καλά, χάρη και στην ενημέρωση και την στενή συνεργασία με το Σύλλογο Εργαζομένων του Νοσοκομείου Κομοτηνής, ότι οι ελλείψεις στο προσωπικό είναι ένα από τα μεγαλύτερα προβλήματα του νοσηλευτικού ιδρύματος. Ενδεικτικό είναι το γεγονός ότι τα κενά σε όλες τις κατηγορίες του προσωπικού αγγίζουν τα 70. Στο ιατρικό προσωπικό από τις 74 μόνιμες θέσεις του οργανογράμματος είναι καλυμμένες οι 33. Στο νοσηλευτικό προσωπικό σημειώνονται ελλείψεις 50% και πάνω. Ελλείψεις που οδηγούν στα όρια τους τους εργαζόμενους, καθώς το Νοσοκομείο καλείται να εξυπηρετήσει τις ανάγκες 120.000 πολιτών στο νομό Ροδόπης και βρίσκεται σε διαρκή 24ωρη εφημερία. «Θα δούμε πως θα διεκδικήσουμε νέες προσλήψεις» υπόσχεται ο κος Φιλιππίδης. Παράλληλα, δηλώνει κάθετα αντίθετος στις επιλογές συγχωνεύσεων και καταργήσεων των Κλινικών. «Όλες οι Κλινικές είναι απολύτως απαραίτητες» επισημαίνει χαρακτηριστικά.

Σε ό,τι αφορά στις κτιριακές υποδομές, υπάρχει και για τον κ. Φιλιππίδη η προοπτική αξιοποίησης προγραμμάτων του ΕΣΠΑ, ώστε να καλυφθεί η έλλειψη πόρων σε αυτή την χρονική συγκυρία. Οι βελτιώσεις των υποδομών και η προμήθεια νέου τεχνολογικού εξοπλισμού είναι στις προθέσεις της νέας διοίκησης. «Άμεσος στόχος είναι η αναβάθμιση του Νοσοκομείου » δηλώνει υποσχόμενος ότι τα ιατρεία του Νοσοκομείου θα εξακολουθήσουν να είναι ανοιχτά για τους ανασφάλιστους πολίτες.

Όσον αφορά στο νέο Νοσοκομείο ο κος Φιλιππίδης τονίζει ότι δεν θα πρέπει να εγκαταλειφτούν οι προσπάθειες για την ανέγερση του.
Φώτο:Γιώργος Φιλιππίδης Φωτογράφος:Μαρία Νικολάου

Keywords
Τυχαία Θέματα