Κομοτηνή : ΕΡΤ Δελτίο ειδήσεων

09:59 12/7/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Ειδήσεις ΕΡΤ Κομοτηνής 12-07-2017
Κυβέρνηση-Περιβάλλον
Σ. Φάμελλος: Ανακύκλωση και διαχείριση απορριμμάτων να γίνει προτεραιότητα για κάθε δήμο
«Η ορθολογική διαχείριση των στερεών αποβλήτων αποτελεί προτεραιότητα, αρμοδιότητα, ανάγκη, διεκδίκηση και δικαίωμα των Δήμων και μόνο με την τοπική αυτοδιοίκηση και την κοινωνία θα επιτύχουμε θετικά αποτελέσματα».
Αυτό ανέφερε ο Αν. Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Σωκράτης Φάμελλος, ολοκληρώνοντας την τριήμερη περιοδεία του σε Δυτική, Κεντρική και Ανατολική Μακεδονία, με

αφορμή τις Ημερίδες που συνδιοργανώνουν τα Υπουργεία Εσωτερικών, Περιβάλλοντος και Ενέργειας, και Οικονομίας και Ανάπτυξης και έχουν ως θέμα τον συντονισμό για την επίσπευση υλοποίησης των Περιφερειακών Σχεδιασμών Διαχείρισης Απορριμμάτων (ΠΕΣΔΑ).
Στη διάρκεια των Ημερίδων ο κ. Φάμελλος είχε τη δυνατότητα να παρουσιάσει την Εθνική στρατηγική διαχείρισης απορριμμάτων και να αξιολογήσει την πρόοδο του Σχεδιασμού – ΠΕΣΔΑ της κάθε περιοχής, σε συνεργασία με τους Αυτοδιοικητικούς φορείς.
«Θέλουμε όλες οι Περιφέρειες να υλοποιήσουν τους ΠΕΣΔΑ, ώστε να έχουμε ισομερή γεωγραφικά κατανομή των έργων και των επενδύσεων και να κατακτήσουμε τον εθνικό στόχο για την ορθολογική διαχείριση απορριμμάτων», είπε χαρακτηριστικά ο Σωκράτης Φάμελλος.
Αξίζει να σημειωθεί πως ο συντελεστής Ανακύκλωσης στην ΑΜ-Θ, όπως υπογράμμισε ο υπουργός, είναι μόλις 6% και χάνονται πόροι για την Αυτοδιοίκηση, καθώς δεν αξιοποιείται μέσω της κυκλικής οικονομίας, το υπόλοιπο 94% των απορριμμάτων.
Αυτοδιοίκηση
Επίσκεψη γενικού γραμματέα Εσόδων στη Ροδόπη
Σε σύσκεψη προήδρευσε χθες το απόγευμα στην αίθουσα του περιφερειακού συμβουλίου ΑΜ-Θ, Γιώργος Πιτσιλής.
Στη σύσκεψη μετείχαν ο περιφερειάρχης ΑΜ-Θ, Χρήστος Μέτιος, ο αντιπεριφερειάρχης Ροδόπης, Νίκος Τσαλικίδης και οι παραγωγικοί φορείς.
Θα τοποθετηθούν δύο ειδικά μηχανήματα που πραγματοποιούν σαρωτικούς ελέγχους στα μεγάλα φορτία, ένα στους Κήπους Έβρου και ένα στον Προμαχώνα Σερρών.
Στόχος μέχρι το 2020 να καλυφθούν με ανάλογα μηχανήματα όλες οι είσοδοι της Χώρας.
Ο κ. Πιτσιλής περιοδεύει σε τελωνεία της Βόρειας Ελλάδας και για τις ελλείψεις προσωπικού, είναι σε συνεννόηση με τους αρμοδίους στο υπουργείο για την κάλυψη των κενών.
67 μόνιμους υπαλλήλους θα προσλάβει ο δήμος Κομοτηνής
Την πρόσληψη 67 ατόμων μόνιμου προσωπικού το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα ενέκρινε ομόφωνα το δημοτικό συμβούλιο Κομοτηνής .
Συγκεκριμένα πρόκειται να προσληφθούν 50 εργάτες καθαριότητας, 10 οδηγοί απορριμματοφόρων 3 χειριστές μηχανημάτων,3 μηχανικοί αυτοκινήτων και 1ηλεκτρολόγος αυτοκινήτων.
Παράλληλα το δημοτικό συμβούλιο αποφάσισε την έγκριση της απασχόλησης έως την ημερομηνία κατάρτισης των προσωρινών πινάκων διοριστέων και σε κάθε περίπτωση, όχι πέραν της 31 Μαρτίου 2018, σύμφωνα με τις κείμενες διατάξεις του προσωπικού το οποίο προσλήφθηκε στο δήμο με συμβάσεις εργασίας ορισμένου χρόνου σε θέσεις ανταποδοτικών υπηρεσιών καθαριότητας και εξακολουθούσε να παρέχει τις υπηρεσίες του μέχρι την 7η Ιουνίου 2017.
Από την πλευρά της η αντιπολίτευση και η παράταξη Λαϊκή Συσπείρωση με επικεφαλής τον Νίκο Φακιρίδη, τόνισε ότι παρόλο που θα προκηρυχθούν μόνιμες θέσεις πολλοί συμβασιούχοι θα βγουν στην ανεργία καθώς θα γίνουν 2500 προσλήψεις σε όλη την Ελλάδα ενω οι συμβασιούχοι είναι πολλοί περισσότεροι.

Το ειδικό Γυμνάσιο Τοπείρου θα λειτουργήσει τον Σεπτέμβριο στη Θαλασσιά
Μετά από πολύμηνες συντονισμένες προσπάθειες μεταξύ όλων των εμπλεκόμενων και του Δημάρχου Τοπείρου, Θωμά Μίχογλου, το ειδικό Γυμνάσιο, μετά από τις τελευταίες μικροπαρεμβάσεις, θα λειτουργήσει τον Σεπτέμβριο με την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς 2017-2018 αναφέρει ανακοίνωση από το Δήμο Τοπείρου.
«Θα ήθελα να δηλώσω την προτεραιότητα που έχουμε στην Ειδική Αγωγή και Εκπαίδευση, αφενός δημιουργώντας δομές που απουσιάζουν εντελώς από τον Δήμο μας και αφετέρου εφαρμόζοντας ενταξιακή εκπαιδευτική πολιτική στο πλαίσιο των δυνατοτήτων και αρμοδιοτήτων μας, όπως αρμόζει σε κάθε πολιτισμένη κοινωνία, που θέλει τα άτομα με αναπηρία να μπορούν να συμμετέχουν ισότιμα», τόνισε ο κ. Μίχογλου
Κόμματα
Το φθινόπωρο στην Θράκη ο πρωθυπουργός για το συνέδριο της Παραγωγικής Ανασυγκρότησης
Παρουσία της Κατερίνας Κνίτου, από την Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ, πραγματοποιήθηκε στην Ξάνθη, η Περιφερειακή Συνδιάσκεψη του κυβερνώντος κόμματος με θέμα την Αυτοδιοίκηση.
Στη συνδιάσκεψη συμμετείχαν τα μέλη της περιφερειακής, οι Βουλευτές και γραμματείς των νομαρχιακών.
Μιλώντας στην ΕΡΤ Κομοτηνής ο Γραμματέας της Νομαρχιακής Ξάνθης Γιώργος Χατζηθεοδώρου, ανέφερε ότι, ο ΣΥΡΙΖΑ θα έχει σχηματοποιήσει τις θέσεις του και θα έχει έτοιμο το σχεδιασμό του για την αυτοδιοίκηση στην περιοχή μέχρι το φθινόπωρο, δίνοντας βαρύτητα και στο θέμα του εκλογικού νόμου της απλής αναλογικής.
Επίσης τόνισε ότι οι δημοτικές αρχές της περιοχής «αντιστέκονται» στις προσπάθειες της κυβέρνησης για την παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας”.
Εκτίμησε ότι στην περιφέρεια ΑΜ-Θ, το περιφερειακό συνέδριο για την παραγωγική ανασυγκρότηση με την παρουσία του Πρωθυπουργού, θα πραγματοποιηθεί στις αρχές του φθινοπώρου. Αυτό σημαίνει πως τις επόμενες ημέρες, θα ξεκινήσει ο διάλογος με τους αγρότες και τους παραγωγικούς φορείς της περιφέρειας, για την κατάθεση τον προτάσεων τους στο τραπέζι του διαλόγου.
Επίσκεψη Χατζηθεοδώρου στο Δήμο Τοπείρου
Εξ άλλου αναφερόμενος ο κ. Χατζηθεοδώρου στην επίσκεψη στον Δήμαρχο Τοπείρου, Θωμά Μίχογλου, προκειμένου να ρυθμιστούν οι τελευταίες λεπτομέρειες για την λειτουργία του Ειδικού Γυμνασίου, ο κ. Χατζηθεοδώρου, εξέφρασε την ικανοποίησή του από την καλή κατάσταση που συντηρείται το κτίριο, όσο και από την άμεση ανταπόκριση του Δημάρχου Τοπείρου.
Για το θέμα στους βρεφονηπιακούς και παιδικούς σταθμούς ο Γραμματέας της Νομαρχιακής Ξάνθης Γ. Χατζηθεοδώρου ανέφερε, ότι περίπου 10.000 περισσότερα παιδιά αναμένεται να μπουν το 2017 σε παιδικούς σταθμούς με τις νέες αιτήσεις , ενώ προγραμματίστηκε η ανέγερση 1.800 νέων βρεφονηπιακών σταθμών την περίοδο 2019 – 2020 με 45.000 νέες θέσεις για τα παιδιά.
Επίσης δίνονται πάνω από 38 εκατ. ευρώ περισσότερα στο πρόγραμμα «Εναρμόνιση Οικογενειακής και Επαγγελματικής Ζωής» από εθνικούς πόρους, και τόνισε ότι το συνολικό πρόγραμμα απορροφά 10 εκατ. ευρώ περισσότερα σε σχέση με το 2016.
Κατέληξε λέγοντας πως οι υφιστάμενες εγκαταστάσεις δεν αρκούν για όλα τα παιδιά και οι υπεύθυνοι δήμοι για την συστηματική απαξίωσή τους τα τελευταία χρόνια επιχειρούν τώρα να κρύψουν τις ευθύνες τους, ασκώντας μηδενιστική κριτική.
Συνάντηση Βουλευτών ΣΥΡΙΖΑ με περιφερειακό Δ/ντη Εκπαίδευσης ΑΜ-Θ
Συνάντηση με τον Περιφερειακό Διευθυντή Εκπαίδευσης, Παναγιώτη Κεραμάρη και τον Διευθυντή του Γραφείου Μειονοτικής Εκπαίδευσης, Συμεωνίδη Βασίλη είχαν οι Βουλευτές ΣΥΡΙΖΑ Νομού Ροδόπης, Μουσταφά Μουσταφά και Καρά Γιουσούφ Αϊχάν.
Εκτός από τον απολογισμό για τη σχολική χρονιά που πέρασε, τα προβλήματα που προέκυψαν και πώς αυτά αντιμετωπίστηκαν, έγινε ειδική μνεία στην ίδρυση του Εσπερινού Γενικού Λυκείου Κομοτηνής καθώς και στην ίδρυση του Ειδικού Επαγγελματικού Γυμνασίου στη Μελέτη Νομού Ροδόπης.
Επίσης συζητήθηκαν θέματα που αφορούν τόσο τη Δημόσια όσο και τη Μειονοτική εκπαίδευση, με στόχο να βρεθούν λύσεις κατάλληλες για την ομαλή έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς τον Σεπτέμβριο.
Πολιτισμός
Τρίτο Έτος Ποντιακής Γαστρονομίας
Tις εκδηλώσεις της Αγίας Μαρίνας «Παρακάθ’ κι Αροθυμίας» διοργανώνει ο Πολιτιστικός Σύλλογος Ποντίων Θρυλορίου από τις αύριο έως τις 18 Ιουλίου 2017. Στόχος των εκδηλώσεων είναι η διατήρηση και η προβολή της ποντιακής παράδοσης, σε όλες της τις μορφές, ως ένα κομμάτι του πολιτιστικού κολλάζ της πολυπολιτισμικής Θράκης.
Στις 15 Ιουλίου, θα λάβει χώρα το «3ο έτος Ποντιακής Γαστρονομίας».
Πρόκειται για μια προσπάθεια προβολής και ανάδειξης του διατροφικού πολιτισμού και της υγιεινής της Ποντιακής κουζίνας, μέσα από ένα διαγωνισμό μαγειρικής, που θα γίνει στην πλατεία του Θρυλορίου, στις 8.30 μ.μ., με κριτές καταξιωμένους ανθρώπους.
Οι διοργανωτές απευθύνουν πρόσκληση για συμμετοχή στο διαγωνισμό σε όλα τα Ποντιακά Σωματεία, αλλά και σε όποιον επιθυμεί να διαγωνιστεί.
Aqua aerobic και συναυλία
Με μαθήματα και παιχνίδια στη θάλασσα με την Κική Συνοδινού συνεχίζονται σήμερα στην παραλία της Αρωγής οι πολιτιστικές εκδηλώσεις του δήμου Κομοτηνής στην παραλιακή ζώνη. Στις 9 μ.μ. το βράδυ στο λιμάνι Φαναρίου θα παρουσιαστεί συναυλία Ελληνικής μουσικής. Παίζουν: Νίκος Βερβερίδης, Λάζαρος Κεραμέας, Γιώργος Καρανίκας, Μαίρη Μπαχτιάρογλου (τραγούδι) και Βλαδίμηρος Καντανίδης (τύμπανα).

Αστυνομικό Δελτίο
Νεκρός ανασύρθηκε 79χρονος στη Μέση Νομού Ροδόπης
Χωρίς τις αισθήσεις του ανασύρθηκε το απόγευμα της Δευτέρας από τη θαλάσσια περιοχή της παραλίας Μέσης Νομού Ροδόπης ένας 79χρονος.
Ο άτυχος άνδρας διακομίστηκε με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο Γενικό Νοσοκομείο Κομοτηνής, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του.
Από το Β’ Λιμενικό Τμήμα Πόρτο Λάγους του Κεντρικού Λιμεναρχείου Αλεξανδρούπολης που διενεργεί την προανάκριση παραγγέλθηκε η διενέργεια νεκροψίας – νεκροτομής στην Ιατροδικαστική Υπηρεσία Θράκης.
Αθλητική Ενημέρωση
Διεθνές Summer Camp
Διεθνές αθλητικό SUMMER CAMP πολεμικών τεχνών, με επισκέπτες προπονητές, αθλητές και συνοδούς από την Ελλάδα και το εξωτερικό διοργανώνει ο ΑΘΛΗΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΙΝ ΓΙΑΝΓΚ Κομοτηνής στις «Πέτρινες Κατασκηνώσεις Μαρώνειας», από 2 έως 11 Αυγούστου.

Keywords
κομοτηνη, ΕΡΤ, summer camp, ειδήσεις, ελλαδα, ιουνίου, συμβασιουχοι, συριζα, ξανθη, σημαίνει, συμμετοχή, aqua, εκαβ, summer, εθνικη τραπεζα, δημοτικες εκλογες 2010, υπουργειο εσωτερικων, αποτελεσματα περιφερειακων εκλογων, εκλογικα αποτελεσματα, σταση εργασιας, καθαρα δευτερα, τραπεζα της ανατολης, κυβερνηση εθνικης ενοτητας, Καλή Χρονιά, αστυνομικο τμημα, εκλογες 2010 δημοτικες, κοινωνια, αυτοδιοικηση, βουλευτες, ημερομήνια, το θεμα, ανακυκλωση, εθνικη, εκαβ, θανατος, θαλασσα, θεμα, θρακη, παιχνιδια, πλαισιο, προγραμμα, σωκρατης, αγωγη, αιτησεις, ανεργια, αναπηρια, αφορμη, βραδυ, γινει, διαστημα, δυνατοτητα, δημος, δυτικη, εγινε, αιθουσα, ευρω, ειπε, εκπαιδευση, εσωτερικων, ετοιμο, ετος, ζωνη, ιδρυση, υπηρεσια, υπηρεσιες, κατασκηνωσεις, κικη, κτιριο, λειτουργια, λεπτομερειες, λιμενικο, μακεδονια, μνεια, νικο, παιδια, περιφερειακο, ποντιακα, προβληματα, προσληψεις, συμμετοχή, τμημα, τοπικη αυτοδιοικηση, φαμελλος, φθινοπωρο, χρηστος, ατυχος, summer, δικαιωμα, εθνικο, χωρα, υπουργειο, ιουνίου, κομματι, λαζαρος, μελετη, νοσοκομειο, οδηγοι, σημαίνει, summer camp, θεματα, θεσεις, θετικα, θωμα
Τυχαία Θέματα