Κομοτηνή : ΕΡΤ Δελτίο ειδήσεων 17-10-2017

10:08 17/10/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Ειδήσεις ΕΡΤ Κομοτηνής 17-10-2017

Πρωτογενής Τομέας

Παράσταση διαμαρτυρίας Κτηνοτρόφων σήμερα μπροστά από το κτίριο της ΠΑΜ-Θ
Παράσταση διαμαρτυρίας στις 11:30 π.μ. μπροστά από το κτίριο της ΠΑΜ-Θ στην Κομοτηνή, θα πραγματοποιήσουν σήμερα οι Κτηνοτρόφοι της ΑΜ-Θ.
Οι Κτηνοτρόφοι υποστηρίζουν πως έχουν χορτάσει από λόγια και δεσμεύσεις για το ότι η Κτηνοτροφία είναι η ραχοκοκκαλιά της Οικονομίας, ωστόσο, οι πράξεις δείχνουν

ακριβώς το αντίθετο.
«Ζητούμε να αποζημιωθούν όλοι οι Κτηνοτρόφοι της περιφέρειας που επλήγησαν από τα ακραία καιρικά φαινόμενα και να μην αντιμετωπίζονται με πολιτικάντικο τρόπο. Ζητούμε ουσιαστική στήριξη με ρυθμίσεις για όσους έχουν κόκκινα δάνεια. Ζητούμε από τον ΕΛΟΓΑΚ να κάνει τους ελέγχους στα ισοζύγια των μεταποιητών γάλακτος και κρέατος που πρέπει (σ.σ.στο Αιγοπρόβειο Γάλα είναι αυτάρκης η χώρα μας), καθώς πολλοί είναι αυτοί που κάνουν αθρόες εισαγωγές, κι ο και ο κόσμος δεν γνωρίζει αν είναι πραγματικά Ελληνικό το γάλα, ή το κρέας που αγοράζει», τόνισε μιλώντας στην περιφερειακή ραδιοεφημερίδα ΑΜ-Θ της ΕΡΤ, ο πρόεδρος του Κτηνοτροφικού Συλλόγου Καβάλας, Νίκος Δημόπουλος.
Οι κτηνοτρόφοι μετά το τέλος της κινητοποίησής τους, θα επιδώσουν ψήφισμα διαμαρτυρίας, στον περιφερειάρχη ΑΜ-Θ

Συνταγή και για γεωργικά φάρμακα και από πιστοποιημένους χρήστες
Απαραίτητη προϋπόθεση για την πώληση επαγγελματικής χρήσης γεωργικών φαρμάκων, αποτελεί η συνταγή χρήσης γεωργικών φαρμάκων (φυτοπροστατευτικών προϊόντων).
Αγοραστές επαγγελματικής χρήσης γεωργικών φαρμάκων μπορούν να είναι:
α) Όσοι είναι κάτοχοι πιστοποιητικού γνώσεων ορθολογικής χρήσης γεωργικών φαρμάκων.
β) Όσοι είναι κάτοχοι συγκεκριμένων τίτλων σπουδών (κι έχουν λάβει την σχετική έγκριση, μέσω της προβλεπόμενης διαδικασίας.
Η ανάληψη της ευθύνης χρήσης δηλώνεται ηλεκτρονικά μέσω της ειδικής ψηφιακής υπηρεσίας του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.
Όλοι οι ενδιαφερόμενοι πιστοποιημένοι χρήστες, θα πρέπει να εισέλθουν με τους κωδικούς τους στην ψηφιακή υπηρεσία «Χρήση Φυτοπροστατευτικών Προϊόντων», για να δηλώσουν τα πρόσωπα για τα οποία αναλαμβάνουν την ευθύνη χρήσης (ψεκασμού).
Μη πιστοποιημένοι χρήστες δεν μπορούν να λαμβάνουν συνταγή χρήσης γεωργικών φαρμάκων και απαγορεύεται να τα προμηθεύονται.

Αυτοδιοίκηση
Περιφερειάρχης Β. Αιγαίου :Με την ΑΜΘ έχουμε πολλά κοινά από τον τουρισμό μέχρι τα αγροτικά
Στον αείμνηστο περιφερειάρχη Γιώργο Παυλίδη αναφέρθηκε στις δηλώσεις της η περιφερειάρχης Β. Αιγαίου, Χριστιάνα Καλογήρου, λέγοντας ότι ο Γιώργος Παυλίδης ήταν ένας περιφερειάρχης με απαράμιλλο σθένος, επιμονή και υπομονή προσπαθούσε για το καλύτερο όχι μόνο για την περιφέρειά του αλλά συνολικά για όλες τις περιφέρειες της χώρας. Ήταν ένας άνθρωπος που ήξερε να αγωνίζεται και ακριβώς αυτή η αγωνιστικότητα του και τη μαχητικότητα του την έχουμε κρατήσει όλοι βαθιά μέσα μας».
Επι πλέον η κ. Καλογήρου στάθηκε στα κοινά χαρακτηριστικά των δυο περιφερειών Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης και Β. Αιγαίου, λέγοντας πως υπάρχει συνεργασία και κάτι που δεν έχουν αντιληφθεί κάποιοι, είναι τα κοινό σύνορο της Ανατολικής Ευρώπης.
«Έχουμε ενώσει τις δυνάμεις μας σε πολλά ζητήματα ένα από αυτά είναι η ακτοπλοϊκή σύνδεση της Χίου με το λιμάνι της Σαμοθράκης και της Αλεξανδρούπολης.. Υπάρχει πολύ ισχυρή ακτοπλοϊκή σύνδεση του Β. Αιγαίου με την Καβάλα. Ενώ για την περιφέρεια ΑΜ-Θ η κ Καλογήρου είπε είναι γ η πύλη τουριστών από τα Βαλκάνια.
Τέλος δεν παρέλειψε να αναφερθεί και σε κοινά ζητήματα που αντιμετωπίζουν οι δύο περιφέρειες στον αγροτικό τομέα όπως και στις ζωονόσους .

Υγεία

Εγκαινιάζει το νέο του κτήριο ο συνεταιρισμός Φαρμακοποιών Ροδόπης την Παρασκευή

Ο Συνεταιρισμός Φαρμακοποιών Ροδόπης ανακοινώνει τη μετεγκατάσταση του σε νέο, μεγαλύτερο και κατάλληλα διαμορφωμένο κτίριο, στην έξοδο της Κομοτηνής προς Ξάνθη, στην οδό Εθνάρχη Μακαρίου αρ. 11.
Η τελετή εγκαινίων των νέων εγκαταστάσεων θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 20 Οκτωβρίου 2017 και ώρα6:00μ.μ.
Ο Συνεταιρισμός Φαρμακοποιών Ν. Ροδόπης ιδρύθηκε το 1985 με μετόχους – μέλη Φαρμακοποιούς του Νομού και δραστηριοποιείται στο εμπόριο χονδρικής πώλησης φαρμακευτικών και παραφαρμακευτικών προϊόντων.

ΟΑΕΔ
Πρόγραμμα του ΟΑΕΔ για την ενίσχυση της απασχόλησης 40.000 αμειβομένων με Δελτίο Παροχής Υπηρεσιών
Πρόγραμμα του ΟΑΕΔ για την ενίσχυση της απασχόλησης 40.000 αμειβομένων με Δελτίο Παροχής Υπηρεσιών προϋπολογισμoύ 156,8 εκατ. ευρώ για το 2018-2020 πήρε ΦΕΚ και προβλέπει μετατροπή της σύμβασης παροχής ανεξάρτητων Υπηρεσιών σε σύμβαση εξαρτημένης εργασίας.
Η επιχορήγηση έχει ως ανώτατο όριο τα 350 ευρώ για κάθε μήνα πλήρους απασχόλησης υπό την προϋπόθεση ότι η επιχείρηση θα διατηρήσει όλες τις συγκεκριμένες επιδοτούμενες θέσεις εργασίας για δεκαοκτώ (18) μήνες.
Το πρόγραμμα απευθύνεται σε ιδιωτικές επιχειρήσεις, Φορείς Κοινωνικής και Αλληλέγγυας Οικονομίας (Κ.ΑΛ.Ο) και γενικά εργοδότες του ιδιωτικού τομέα που ασκούν τακτικά οικονομική δραστηριότητα σε όλη τη χώρα και απασχολούν αμειβόμενους εργαζόμενους με Δελτία Παροχής Υπηρεσιών.
Αυτοδιοίκηση
Ανακοίνωση του δήμου Ξάνθης για αιτήσεις επαγγελματιών στο Δήμο για τους κοινόχρηστους χώρους του 2018
Σύμφωνα με την αριθμ. 155/2016 Κανονιστική Απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ξάνθης, οι ενδιαφερόμενοι επαγγελματίες υποχρεούνται έως και τις 31 Δεκεμβρίου του προηγούμενου έτους να καταθέτουν τη σχετική αίτηση χρήσης κοινόχρηστου χώρου για το επόμενο έτος, στην αρμόδια υπηρεσία του Δήμου, αναγράφοντας την περίοδο χρήσης του κοινόχρηστου χώρου.
Κατά τη χορήγηση της άδειας, να καταβάλουν στο ταμείο του Δήμου, το προβλεπόμενο τέλος χρήσης του κοινόχρηστου χώρου. Γίνεται γνωστό ότι, για το έτος 2018, οι ενδιαφερόμενοι επαγγελματίες υποχρεούνται να καταθέσουν τη σχετική αίτηση χρήσης κοινόχρηστου χώρου το αργότερο έως 31 Δεκεμβρίου 2017.
Εκπαίδευση
Γενική συνέλευσή του Διδασκαλικού Συλλόγου Ξάνθης
Λόγω του μικρού αριθμού συμμετεχόντων, ο Διδασκαλικός Σύλλογος Ξάνθης ανέβαλε τη γενική συνέλευσή του και καλεί σε νέα σήμερα το απόγευμα (19.00),στο Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Ξάνθης για ενημέρωση, συζήτηση και λήψη αποφάσεων για τις μορφές κινητοποίησης (συγκεντρώσεις, συλλαλητήρια, παραστάσεις διαμαρτυρίας, στάσεις εργασίας, απεργιακές κινητοποιήσεις) ενόψει της ολομέλειας προέδρων που θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 21 Οκτωβρίου στην Αθήνα,

Σύλλογοι
Σχολείο Βασικής Εκπαίδευσης νέων εθελοντών διασωστών
Η Ελληνική Ομάδα Διάσωσης Ροδόπης διοργανώνει Σχολείο Βασικής Εκπαίδευσης για νέους εθελοντές διασώστες.
Όλες οι θεματικές του Σχολείου Βασικής Εκπαίδευσης είναι προσαρμοσμένες στα πρότυπα των παγκόσμιων οργανισμών διάσωσης που είναι μέλος η Ε.Ο.Δ. (όπως IKAR, INSARAG, IRO, INTERNATIONAL MARITIME RESCUE κ.α.).
Το Σχολείο Βασικής Εκπαίδευσης της ΕΟΔ Ροδόπης είναι ανοιχτό προς όλους (από 18 ετών και άνω) ανεξαρτήτως του αν θα επιλέξουν να παραμείνουν στην ΕΟΔ, είτε θα επιλέξουν να το παρακολουθήσουν μόνο για να εμπλουτίσουν τις γνώσεις τους.
H ημερομηνία έναρξης του σχολείου είναι η Δευτέρα 6 Νοεμβρίου και η διάρκειά του είναι 2,5 μήνες, με την πλειοψηφία των μαθημάτων να γίνονται τα Σαββατοκύριακα (θεωρητικά και πρακτικά).
Ηλεκτρονική δήλωση εγγραφής στο μπορείτε να βρείτε στο παρακάτω σύνδεσμο:
/>Πολιτισμός
Ο Βασίλης Λέκκας με την τετραφωνική χορωδία των συνΩΔΗπόρων στην Ξάνθη
Η τετραφωνική χορωδία των συνΩΔΗπόρων με μαέστρο τον ταλαντούχο πιανίστα και συνθέτη Γιάννη Κανάκη, συμπράττουν με τον ερμηνευτή Βασίλη Λέκκα σ’ ένα μαγευτικό μουσικό ταξίδι στο Δημοτικό Αμφιθέατρο της Ξάνθης την ερχόμενη Παρασκευή 20 στις 21.00 το βράδυ.
Τιμή εισιτηρίου: Προπώληση 5€, Γενική είσοδος 7€
Προπώληση: Δημοτικό Αμφιθέατρο, Βιβλιοπωλείο “Δύο¨& Studio Italos.
Φεστιβάλ: Ξάνθη του Μάνου Χατζηδάκι
All that music – η Ξάνθη του Μάνου Χατζιδάκι
Στο πλαίσιο του φεστιβάλ «All that music – η Ξάνθη του Μάνου Χατζιδάκι-12η περίοδος» σήμερα στις 11.00 – στα σχολεία της Περιφερειακής Ενότητας Ξάνθης, θα πραγματοποιηθεί η εκδήλωση : «Μουσικές συναντήσεις στα σχολεία» με τους φοιτητές και καθηγητές των πανεπιστημίων
Στις 17.30 το απόγευμα στο Λαογραφικό και Ιστορικό Μουσείο Ξάνθης το Εργαστήριο ζωγραφικής της Φ.Ε.Ξ. θα πραγματοποιήσει την εκδήλωση «Ζωγραφίζοντας τη Λιλιπούπολη» –
Το βραδύ στις 20.00 στην Γενισέα θα λάβει χωρά η μουσική παράσταση και συναυλία. 1ο μέρος: «Ten minutes Mozart» με μουσική επί σκηνής». 2ο μέρος: «Είμαι βιολί, είμαι όλοι τους και είμαι ένα…» με τον Σπύρο Γκικόντη και τη Στεφανία Σπύρη

Αστυνομικό Δελτίο
Συνελήφθησαν 2 διακινητές οι οποίοι προωθούσαν στο εσωτερικό της χώρας μη νόμιμους μετανάστες

Συνελήφθησαν χθες στην Εθνική Οδό Κομοτηνής – Ξάνθης, από αστυνομικούς του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Ξάνθης, δύο (2) αλλοδαποί διακινητές, υπήκοοι Πακιστάν, ηλικίας 41 και 30 ετών, οι οποίοι, από κοινού με έναν άγνωστο μέχρι στιγμής δράστη, προωθούσαν, στο εσωτερικό της χώρας συνολικά δεκαεπτά (17) μη νόμιμους μετανάστες. Δεκαπέντε (15) από τους διακινούμενους ήταν υπήκοοι Πακιστάν και δύο (2) υπήκοοι Μπανγκλαντές.
Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ξάνθης, ενώ την προανάκριση ενήργησε το Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Ξάνθης.

Συνελήφθη 19χρονος υπήκοος Πακιστάν για προώθηση μεταναστών
Συνελήφθη στην ευρύτερη περιοχή της Κομοτηνής, από αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ροδόπης, 19χρονος αλλοδαπός, υπήκοος Πακιστάν, ο οποίος από κοινού με έναν άγνωστο και ασύλληπτο μέχρι στιγμής δράστη, προωθούσαν στο εσωτερικό της χώρας πέντε (5) μη νόμιμους μετανάστες, υπηκόους Πακιστάν.

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στην κ Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ροδόπης, ενώ την προανάκριση ενήργησε το Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Ιάσμου.

Keywords
κομοτηνη, ΕΡΤ, σταση εργασιας, στην κ, ειδήσεις, ελογακ, αμθ, καβαλα, ξανθη, οαεδ, φεκ, νέα, εοδ, ηλεκτρονική, βιβλιοπωλείο, studio, music, σχολεια, mozart, συλληψεις, απεργια 17 δεκεμβριου, απεργια 20 δεκεμβριου, απεργια 21 δεκεμβριου, απεργια 22 δεκεμβριου, απεργια 23 δεκεμβριου, απεργια 27 δεκεμβριου, απεργιες σημερα, απεργια 28 δεκεμβριου, απεργια 30 δεκεμβριου, απεργια 31 δεκεμβριου, απεργια 5 οκτωβριου, απεργια 10 οκτωβριου, απεργια 19 οκτωβριου, απεργια 20 οκτωβριου, τελος ακινητων, αθηνα, απεργια 1 δεκεμβριου, Τελετή Έναρξης, απεργια 6 νοεμβρίου, απεργια 8 νοεμβριου, τελος του κοσμου, αστυνομικο τμημα, ημερομήνια, αιτηση, δανεια, εθνικη, μουσικη, πλαισιο, προγραμμα, πυλη, σθενος, φεκ, music, αιτησεις, αμθ, ανθρωπος, βαλκανια, βραδυ, βρειτε, γαλα, γινεται, γινονται, δευτερα, δηλωση, δηλωσεις, ευρω, ειπε, υπαρχει, ελογακ, ενημερωση, εοδ, ετων, ετος, ευθυνη, υπηρεσια, υπομονη, θεσεις εργασιας, ιστορικο, καλογηρου, κτιριο, ληψη, λογια, μαεστρο, μηνες, μπορειτε, ομαδα, πακισταν, παυλιδης, κτηνοτροφια, ρυθμισεις, σαββατο, συζητηση, συνταγη, σχολειο, τμημα, υπηκοος, φαρμακα, φεστιβαλ, ψηφιακη, βιολι, αγνωστο, γνωσεις, χωρα, ηλεκτρονικα, κρεας, λεκκας, μπροστα, πωληση, studio, στην κ, ταξιδι, θεσεις, κρεας αλογου
Τυχαία Θέματα