Κομοτηνή : ΕΡΤ Δελτίο ειδήσεων

09:54 13/4/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Eιδήσεις ΕΡΤ Κομοτηνής 13-04-2017

ΔΠΘ

Απάντηση Καραμπίνη: «Η δίωξη είναι πολιτική και όχι πειθαρχική»
«Η δίωξη μου είναι πολιτική και όχι πειθαρχική. Είμαι ένας Πρύτανης που μιλώ διαφορετικά, διεκδικώ, παρουσιάζουμε έργο, παρόλο που έχει περικοπεί η κρατική χρηματοδότηση ». Αυτό δήλωσε μιλώντας στην ΕΡΤ Κομοτηνής ο Πρύτανης του ΔΗμοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης, Αθανάσιος Καραμπίνης.
Υπογράμμισε δε πως δεν φοβάται και πως όλα θα λάμψουν στο φως

της Δικαιοσύνης, καθώς στην ουσία δεν υπάρχει κάτι μεμπτό. Μάλιστα προτίθεται και ο ίδιος να κινηθεί δικαστικά και να απαντήσει με μηνύσεις σε όλα όσα του προσάπτονται.
Απαντώντας σε ερώτηση αν θα παραμείνει στη θέση του, απάντησε πως ΝΑΙ καθώς είναι εκλεγμένος Πρύτανης.

Νέα ανακοίνωση Καραμπίνη για την πειθαρχική δίωξη
Εξ άλλου νέα ανακοίνωση για την παραπομπή του στο Πειθαρχικό Συμβούλιο των μελών του ΔΕΠ των Α.Ε.Ι. εξέδωσε ο Πρύτανης Αθανάσιος Καραμπίνης . Στην ανακοίνωση τονίζει ότι η σύζυγος του ουδέποτε συμμετείχε σε κάποιο εταιρικό σχήμα με τον συγκεκριμένο ανάδοχο των συμβάσεων σίτισης είτε με οποιοδήποτε άλλο πάροχο σίτισης των φοιτητών του Δ.Π.Θ.» Η μόνη εταιρική σχέση που είχε συνάψει προ ετών, για μικρό χρονικό διάστημα και με πολύ μικρό ποσοστό μετοχών ήταν με τον Καθηγητή κ. Κωνσταντίνο Σιμόπουλο και με αντικείμενο όλως διαφορετικό με αυτό της σίτισης (εταιρεία φωτοβολταϊκών), εταιρεία η οποία ουδέποτε λειτούργησε και η οποία έπαυσε να υπάρχει από το 2011.» αναφέρει ο κος Καραμπίνης.

Περιβάλλον
Φόλες κίνδυνος – θάνατος στη Νυμφαία Κομοτηνής
Ομάδα του WWF μαζί με τον Κυνηγετικό Σύλλογο Κομοτηνής εντόπισαν 11 φόλες και δύο ζώα νεκρά –μια νεκρή αλεπού και ένα κυνηγόσκυλο που δεν είχε κολάρο-από δηλητηρίαση στη Νυμφαία Κομοτηνής. Οι συγκεκριμένες φόλες θεωρούνται θανατηφόρες για τα ζώα και εξαιρετικά επικίνδυνες για τους ανθρώπους. Εκτός από την απειλή για την άγρια ζωή της περιοχής, το WWF συνιστά ιδιαίτερη προσοχή σε όλους.
Τα ευρήματα προσκομίστηκαν, όπως προβλέπει η σχετική διαδικασία, στο Αγροτικό Κτηνιατρείο Κομοτηνής για τοξικολογική ανάλυση και την περαιτέρω έρευνα ανέλαβε η Δασική Υπηρεσία.
Ακόμα μια παράνομη χρήση δηλητηριασμένων δολωμάτων επιβεβαιώθηκε πριν λίγες ημέρες (8 – 9 Απριλίου) από ορειβάτες στη θέση Βρύση Γκαϊφύλλια, στην περιοχή Δραγάτη, και κοντά στο καταφύγιο του Ελληνικού Ορειβατικού Συλλόγου (ΕΟΣ) Κομοτηνής.

Κόμματα
Γιαννακίδης: «Κάποιοι υπονομεύουν το Leader από μέσα»
Επιφυλάξεις για τον τρόπο που κινείται η υπόθεση του Leader εκφράζει ο Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Στάθης Γιαννακίδης, που αφήνει σαφείς αιχμές για υπονόμευση εκ των έσω της πρωτοβουλίας που έχει συμφωνηθεί και της κοινής πρότασης που υπέβαλε η Αναπτυξιακή Ροδόπης για Ξάνθη και Ροδόπη.
Σε δηλώσεις του στο Kανάλι 6 της Ξάνθης , άφησε αιχμές για ανεπάρκεια αλλά και πολιτική βούληση να μην πετύχει το συγκεκριμένο εγχείρημα, στους παράγοντες της Ξάνθης που χειρίζονται το συγκεκριμένο πρόγραμμα.
Ο Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ επιρρίπτει ευθύνες και επισημαίνει τον κίνδυνο επανάληψης τραγικών λαθών του παρελθόντος, διαπιστώνοντας ότι και η υπόθεση της παλιάς Αναπτυξιακής Ξάνθης δεν έχει διαλευκανθεί.
«Θα πρέπει να αφήσουν τους τεχνοκράτες να κάνουν τη δουλειά τους και δεν πρέπει οι τοπικοί άρχοντες να διακινδυνεύσουν ένα τέτοιο χρηματοδοτικό εργαλείο. Έχω την ελπίδα ότι είναι αρκετά έξυπνοι για να μην κάνουν το συγκεκριμένο λάθος» εκτίμησε ο κ. Γιαννακίδης.
Εγνατία-Δρόμοι
Στα κεντρικά γραφεία της «Εγνατία Οδός Α.Ε.» πραγματοποιήθηκε χθες η εναρκτήρια συνάντηση των εταίρων του έργου: “ Στοχεύοντας στη βελτίωση της διασυνοριακής προσβασιμότητας’’ στο πλαίσιο του Προγράμματος INTERREG V-A ΕΛΛΑΔΑ-ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ 2014-2020. Το έργο, συνολικού προϋπολογισμού 38,8 εκατ. €, χρηματοδοτείται κατά 85% από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης (ERDF) και 15% από εθνικούς πόρους της Ελλάδας και της Βουλγαρίας.
Το έργο έχει στρατηγικό χαρακτήρα και στοχεύει στη βελτίωση της προσβασιμότητας στη διασυνοριακή περιοχή Ελλάδας –Βουλγαρίας με την διάνοιξη του οδικού άξονα Ξάνθη – Σμόλυαν, που αποτελεί τμήμα των Διευρωπαϊκού Δικτύου Μεταφορών και του νέου συνοριακού σταθμού Δημάριο/Rudozem. H ΕΓΝΑΤΙΑ ΟΔΟΣ Α.Ε. συμμετέχει με το έργο: ‘’Κατασκευή του νέου οδικού τμήματος Δημάριο – Ελληνοβουλγαρικά Σύνορα’’ επί του Κάθετου άξονα «Ξάνθη –Εχίνος Ελληνοβουλγαρικά σύνορα», προϋπολογισμού 21,2 εκατ. €.

Αυτοδιοίκηση

Νέα εγκατάσταση επεξεργασίας πόσιμου νερού της ΔΕΥΑ Κομοτηνής

Με απόφαση του Περιφερειάρχη Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, Χρήστου Μέτιου, η κατασκευή εγκατάστασης για την επεξεργασία πόσιμου νερού της Δημοτικής Επιχείρησης Ύδρευσης Αποχέτευσης Κομοτηνής (ΔΕΥΑΚ), προϋπολογισμού 1.642.268 ευρώ, εντάχθηκε ως νέα πράξη στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα της Περιφέρειας ΑΜΘ 2014-2020.
Η εγκατάσταση θα αποτελείται από δύο κτίρια, ένα διυλιστήριο και ένα αντλιοστάσιο, τα οποία θα κατασκευαστούν στο χώρο του κεντρικού υδραγωγείου του Δήμου Κομοτηνής.
Σε πρώτη φάση, η εγκατάσταση θα κατασκευαστεί με μέγιστη δυναμικότητα 600 κυβικών μέτρων ανά ώρα ενώ προβλέπεται και η δυνατότητα επέκτασης της δυναμικότητάς της σε 800 κυβικά μέτρα ανά ώρα εφόσον αυτό απαιτηθεί από τις ανάγκες υδροδότησης του Δήμου Κομοτηνής.

Τρεις θέσεις εργασίας στον δήμο Αβδήρων
Στην πρόσληψη ενός ατόμου Π.Ε. Παιδαγωγών ή Π.Ε. Νηπιαγωγών (με εμπειρία στη διαπολιτισμική εκπαίδευση) και δύο ατόμων Π.Ε. ή Τ.Ε. Κοινωνικών Λειτουργών και Δ.Ε. Διοικητικών, θα προχωρήσει ο δήμος Αβδήρων για την υλοποίηση της πράξης «Κέντρο Κοινότητας Δήμου Αβδήρων».Αιτήσεις γίνονται δεκτές μέχρι και τις 21 Απριλίου.

MMΕ
Περισσότερα από 11.000 ευρώ μέχρι το μεσημέρι για το Γηροκομείο της Ξάνθης
Ο Ραδιομαραθώνιος για το Γηροκομείο της Ξάνθης που πραγματοποιήθηκε χθες μεταδίδεται από τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης της Ξάνθης τα τελευταία 6 χρόνια κάθε Μεγάλη Τετάρτη και η ανταπόκριση των πολιτών είναι συγκινητική, καθώς η δομή είναι απαραίτητη για την κοινωνία της Ξάνθης. Χθες μέχρι το μεσημέρι το ποσό που είχε συλλεχτεί ξεπερνούσε τις 11.000 ευρώ και οι κουμπαράδες που φιλοξενούνται από πολλές επιχειρήσεις της Ξάνθης θα παραμείνουν έως τις 23 Απριλίου 2017 ανοιχτοί για τη συμμετοχή όλων.
Εκκλησία
Αντιδρά η Μητρόπολη Ξάνθης στο «Φανερό Δείπνο» κρεατοφαγίας την Μ. Παρασκευή στην Ξάνθη
Ανακοίνωση με την οποία επικρίνει την πρωτοβουλία της Ένωσης Αθέων να διοργανώσει κρεατοφαγία τη Μ. Παρασκευή σε Αθήνα-Θεσσαλονίκη και Ξάνθης, εξέδωσε η Μητρόπολη Ξάνθης.
Η Ένωση Αθέων Ελλάδος με δημοσίευμα στην ιστοσελίδα της καθώς και σε ιστοσελίδα κοινωνικής δικτύωσης απευθύνει ανοικτή πρόσκληση σε «Φανερό Δείπνο»,καλώντας σε κρεατοφαγία την Μεγάλη Παρασκευή. Μάλιστα προτίθεται να διοργανώσει αντίστοιχη εκδήλωση και στην πόλη της Ξάνθης, χωρίς όμως να δίνει δημόσια τα στοιχεία για το πού θα πραγματοποιηθεί αυτή. Είναι εύλογο για τον κάθε άνθρωπο καλής θελήσεως πως μια τέτοια πρωτοβουλία αποτελεί πρόκλησή όχι μόνο για τους πιστούς, αλλά και για το δημόσιο αίσθημα ευρύτερα.
Μειονότητα
Εγκύκλιος που απλοποιεί την χορήγηση άδειας δόμησης για μουσουλμανικά τεμένη στη Θράκη
Απλοποιούνται οι διαδικασίες χορήγησης άδειας δόμησης στα μουσουλμανικά τεμένη της Θράκης, με βάση τη νέα εγκύκλιο του υπουργείου Παιδείας.
Ειδικότερα, η εγκύκλιος ρυθμίζει περιπτώσεις ανέγερσης και κατεδάφισης τεμένους, τεκέ, μεστζίτ, τζεμ/ τζεμεβί, καθώς και εγκρίσεις εργασιών ή επέκτασής τους.
«Αυτό δε σημαίνει ότι εξαιρείται η μειονότητα από τα γενικώς ισχύοντα, αλλά ρυθμίζονται σειρά ζητημάτων που σχετίζονται με τις προτεραιότητες της περιοχής και προτεραιότητα της ρύθμισης είναι η ασφάλεια των χώρων», τονίζουν αρμόδιοι παράγοντες του υπουργείου Παιδείας.
Πολιτισμός
Έκθεση ζωγραφικής
Η ατομική ζωγραφική έκθεση του Στράτου Ιωαννίδη με θέμα «Βήματα στον Έβρο» παρατείνεται έως το Μ. Σάββατο 15 Απριλίου 2017 στο Εθνολογικό Μουσείο Θράκης. Η έκθεση είναι ανοικτή για το κοινό όλη την εβδομάδα και τα Σαββατοκύριακα, από τις 9 το πρωί έως τις 3 το απόγευμα.

Αστυνομικό Δελτίο
Επιστροφή πινακίδων, αδειών οδήγησης και κυκλοφορίας ενόψει της εορταστικής περιόδου του Πάσχα

Με απόφαση του Αναπληρωτή Υπουργού Προστασίας του Πολίτη Νίκου Τόσκα, επιστρέφονται από σήμερα, οι άδειες οδήγησης, οι πινακίδες καθώς και οι άδειες κυκλοφορίας των οχημάτων (αυτοκινήτων, μοτοσικλετών και μοτοποδηλάτων), προκειμένου να διευκολυνθούν οι πολίτες στη μετακίνησή τους για την εορταστική περίοδο του Πάσχα.
Η απόφαση αφορά στα στοιχεία οδήγησης και κυκλοφορίας που έχουν αφαιρεθεί ή κατατεθεί στις Αστυνομικές Αρχές μέχρι και σήμερα, 12 Απριλίου 2017, για παραβάσεις που αφορούν παράνομες σταθμεύσεις. Προϋπόθεση για την επιστροφή των προαναφερόμενων στοιχείων οδήγησης και κυκλοφορίας είναι η καταβολή του διοικητικού προστίμου.

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην Εγνατία
Λόγω εκτέλεσης εργασιών για την αποκατάσταση φθορών σε στοιχεία του αυτοκινητοδρόμου «Εγνατία Οδός» για το χρονικό διάστημα από 30-04-2017 έως 30-04-2018, από τον Α/Κ Χρυσουπόλεως έως τον Α/Κ Ιάσμου, θα διακόπτεται τμηματικά και ανάλογα με το σημείο εκτέλεσης των εργασιών η κυκλοφορία των οχημάτων σε μία λωρίδα από τις λωρίδες κυκλοφορίας του εκάστοτε ρεύματος πορείας, ανάλογα με την περίπτωση, του ανωτέρω οδικού δικτύου.

Keywords
κομοτηνη, ΕΡΤ, φως, νέα, δεπ, συγκεκριμένο, εταιρεία, κος, wwf, συριζα, ξανθη, ελλαδα, εγνατια, δευα, δευακ, αμθ, συμμετοχή, σημαίνει, πασχα, κινηση στους δρομους, τελη κυκλοφοριας, σταση εργασιας, αλλαγη ωρας, θεσσαλονικη, διακοπες ρευματος, δεη διακοπες ρευματος, διακοπη ρευματος, αθηνα, Καλή Χρονιά, υπουργειο δικαιοσυνης, Πρώτη Μέρα της Άνοιξης, πασχα 2012, ποιοι βουλευτες εκλεγονται, θεμα εκθεσης 2012, 600 δις, αλλαγη ωρας 2013, τελη κυκλοφοριας 2014, τελη κυκλοφοριας 2015, τελη κυκλοφοριας 2016, αστυνομικο τμημα, κοινωνια, βουλγαρια, γηροκομειο, δουλεια, ζωγραφικη, ζωα, θανατος, θεμα, θρακη, πλαισιο, προγραμμα, φως, ωρα, αιτησεις, αλεπου, αμθ, γινονται, γραφεια, δεπ, δευα, διαστημα, δυνατοτητα, δημος, δημοσιο, δηλωσεις, διυλιστηριο, δομη, εγνατια, εγχειρημα, ευρω, υπαρχει, εκθεση, ελπιδα, εβδομαδα, ερευνα, εταιρεία, ετων, ζωη, υπηρεσια, υποθεση, θεσεις εργασιας, κος, κτιρια, μεμπτο, μικρο, νηπιαγωγων, οδος, ουσια, οχηματων, πρυτανης, πρωι, ρυθμισεις, σαββατο, συγκεκριμένο, σειρα, συμμετοχή, τεκε, τμημα, υλοποιηση, ασφαλεια, κυβικα, ενωση, σημαίνει, θεσεις, βρυση, wwf
Τυχαία Θέματα
Κομοτηνή, ΕΡΤ Δελτίο,komotini, ert deltio