Κομοτηνή : ΕΡΤ Δελτίο ειδήσεων 10-10-2017

10:11 10/10/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Ειδήσεις ΕΡΤ Κομοτηνής 10-10-2017
ΠΥ
Ρήγας Ναθαναήλ: «Στόχος μας ήταν εντός 24ωρου να περιορισθεί η κάθε πυρκαγιά
Την ικανοποίησή του για την επιχειρησιακή ικανότητα και την αποτελεσματικότητα των Δυνάμεων της ΠΥ ΑΜ-Θ, για τις πυρκαγιές που αντιμετώπισαν το καλοκαίρι, εξέφρασε μιλώντας στην περιφερειακή Ραδιοεφημερίδα ΑΜ-Θ της ΕΡΤ, ο περιφερειακός Διοικητής ΠΥ Ναθαναήλ Ρήγας.
« Ήταν

ένα δύσκολο και ξηρό καλοκαίρι. Είχαμε σοβαρές πυρκαγιές σε όλη την ΑΜ-Θ και ο στόχος της ΠΥ ήταν η κινητοποίηση να είναι άμεση, να περιορισθεί η εστία αρχικά, προκειμένου να μην γίνει καταστροφική η πυρκαγιά και να αντιμετωπισθεί μέσα στο πρώτο 24ωρο», υποστήριξε ο κ. Ρήγας.
Ευχαρίστησε για τη συνδρομή κατά των πυρκαγιών το Στρατό, την Τ.Α και τους δύο βαθμούς, του Εθελοντές και τους Συλλόγους.
Φυσικά και τους πιλότους των δύο πετζετέλ, που έκαναν 141 εξόδους και πάνω από 300 ρίψεις επιβραδυντικού υγρού σε πυρκαγιές, τους οποίους και αποχαιρέτησε χθες στο αεροδρόμιο της Καβάλας.

Απαγορεύονται οι καύσεις στις καλλιέργειες καθ’ όλη την αντιπυρική περίοδο
Σε ότι αφορά τις καύσεις των καλαμιών και των υπολειμμάτων των Αγροτικών Καλλιεργειών, κάλεσε τους Αγρότες να συμμορφωθούν με την οδηγία πως δεν πρέπει μέσα στην αντιπυρική περίοδο-31 Οκτωβρίου-να καίνε υπολείμματα καλλιεργειών.
«Με τη συνεργασία των Αγροτών έχουμε καταφέρει να περιορίσουμε το φαινόμενο κατά 90%. Να γνωρίζουν όλοι πως θα είμαστε αυστηροί. Όποιος βάζει φωτιά θα οδηγείται στη δικαιοσύνη αργά ή γρήγορα και θα έχει ως συνέπεια και τη μείωση της ενιαίας ενίσχυσης, καθώς η δικογραφία θα αποστέλλεται και στον ΟΠΕΚΕΠΕ», σημείωσε καταλήγοντας ο κ. Ρήγας.
Πρωτογενής Τομέας
Β. Αποστόλου: Προτεραιότητα η στήριξη της κτηνοτροφίας που αποτελεί τη ραχοκοκαλιά της υπαίθρου
Τη σημασία της κτηνοτροφίας στην παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας και τις πρωτοβουλίες του ΥΠΑΑΤ για τη στήριξη του κλάδου υπογράμμισε ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Βαγγέλης Αποστόλου σε συναντήσεις που είχε με γεωργοκτηνοτρόφους και φορείς του αγροτικού χώρου.
Στις συνομιλίες που είχε ο κ. Αποστόλου με τους παραγωγούς ανέφερε πως τις επόμενες μέρες αναμένεται να εισαχθεί προς συζήτηση και ψήφιση στη Βουλή το νομοσχέδιο που περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, την υποχρεωτική αναγραφή στο γάλα και τα γαλακτοκομικά προϊόντα της χώρας αρμέγματος στις συσκευασίες τους, καθώς και στο κρέας της χώρας προέλευσης στις ταμειακές μηχανές στους χώρους πώλησης.

Αλλαγές στις συνδεδεμένες στην κτηνοτροφία
Επιπλέον, ο Υπουργός υπογράμμισε τις κομβικές αλλαγές στις οποίες προχώρησε το ΥΠΑΑΤ στις συνδεδεμένες ενισχύσεις του 2017 για τον κτηνοτροφικό κλάδο με την ορθολογικοποίηση των κατανομών, με στόχο την καλύτερη απορροφητικότητα των πόρων και τη στήριξη των μικρομεσαίων κτηνοτρόφων.
Ο κ. Αποστόλου πρόσθεσε χαρακτηριστικά πως η ενίσχυση της κτηνοτροφίας αποτελεί προτεραιότητα για το ΥΠΑΑΤ καθώς αποτελεί τη ραχοκοκαλιά της υπαίθρου και ιδίως των ορεινών περιοχών της χώρας, επισημαίνοντας παράλληλα πως ο κλάδος θα ενισχυθεί σημαντικά και από το νέο Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης 2014 – 2020.
Τέλος, αναφέρθηκε στις δράσεις του υπουργείου που στοχεύουν στην επίλυση δυσχερειών σε σημαντικούς τομείς όπως είναι το κόστος παραγωγής, η αδειοδότηση των σταβλικών εγκαταστάσεων, η διαχείριση βοσκήσιμων γαιών.
Παράσταση διαμαρτυρίας ετοιμάζουν οι Κτηνοτρόφοι της ΑΜ-Θ, στην Κομοτηνή την επόμενη Τρίτη
Παράσταση διαμαρτυρίας ετοιμάζουν οι Κτηνοτρόφοι της ΑΜ-Θ, στην Κομοτηνή την επόμενη Τρίτη, ζητώντας λύση στα χρόνια προβλήματα που ταλανίζουν τον κλάδο.
«Ακούγοντας για το τρένο της ανάπτυξης που έχει ξεκινήσει, χωρίς κανένας μας να μπορεί να επιβιβαστεί σε αυτό και πριν κάποιοι από εμάς να βρεθούμε μπροστά του και πάνω στις ράγες του, καθώς αυτό κινείται, θα δώσουμε τη δική μας απάντηση σε όλους αυτούς που μας θεωρούν εύκολη λεία, δηλαδή πρόβατα.
Τέλος η κοροϊδία !
Αναλάβετε όλοι τις ευθύνες σας απέναντι στους κτηνοτρόφους, που με την απραξία σας και τις πολιτικές σας τους έχετε φέρει σε οικονομικό αδιέξοδο», αναφέρουν στην ανακοίνωσή τους οι Κτηνοτροφικοί σύλλογοι της ΑΜ-Θ.

Ξεκινάει ο εναέριος εμβολιασμός των κόκκινων αλεπούδων με εμβόλια-δολώματα για προστασία από τη λύσσα
Ξεκινά σήμερα από τη Δ/νση Υγείας των Ζώων του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων με τη συνδρομή των αρμόδιων περιφερειακών κτηνιατρικών αρχών της χώρας, η 7η εκστρατεία για τον από του στόματος εμβολιασμό των αλεπούδων κατά της λύσσας με τη ρίψη δολωμάτων-εμβολίων από αέρος με ειδικά αεροσκάφη.
Οι ρίψεις θα πραγματοποιηθούν σε 24 Περιφερειακές Ενότητες και ανάμεσα σε αυτές είναι και οι πέντε της ΑΜ-Θ
Σκοπός της επιχείρησης είναι η ανοσοποίηση του πληθυσμού των κόκκινων αλεπούδων (δεξαμενή του ιού της λύσσας στη φύση στην Ευρώπη), ώστε να αναχαιτισθεί η εξάπλωση της παραπάνω ασθένειας στη χώρα μας.
Η ΠΑΜ-Θ ως περιοχή εμβολιασμού για τη λύσσα
Ειδικότερα, μετά από απόφαση του αρμόδιου γραμματέα ορίζεται η Περιφέρεια ΑΜΘ για το Φθινόπωρο του 2017, ως περιοχή εμβολιασμού των κόκκινων αλεπούδων έναντι του ιού της Λύσσας.
Ο εμβολιασμός, όπως και πέρσι, θα υλοποιηθεί με εναέρια ρίψη δολωμάτων και η εκτιμώμενη ημερομηνία έναρξης των ρίψεων για την Περιφέρεια Αν. Μακ. και Θράκης είναι η 11η Οκτωβρίου 2017 και θα διαρκέσει έως την 18η Οκτωβρίου 2017.

Ξεκίνησαν οι αιτήσεις για την παροχή χρηματικών βοηθημάτων σε 1.300 πολύτεκνες αγρότισσες
Ξεκίνησε η ηλεκτρονική υποβολή αιτήσεων από τις αγρότισσες πολύτεκνες μητέρες στο πρόγραμμα παροχής χρηματικού βοηθήματος του Λογαριασμού Αγροτικής Εστίας του ΟΓΑ.
Η διοίκηση του ΟΓΑ υπενθυμίζει ότι η υποβολή των αιτήσεων συμμετοχής από τις ενδιαφερόμενες γίνεται ηλεκτρονικά σε οποιοδήποτε ΚΕΠ της χώρας έως και 6/11/2017.
Το ποσό του χρηματικού βοηθήματος ανέρχεται σε 1.000 ευρώ. Για πληροφορίες σχετικά με τις προϋποθέσεις, τη διαδικασία, τα απαιτούμενα δικαιολογητικά, καθώς και κάθε χρήσιμη και αναγκαία πληροφορία σχετικά με το πρόγραμμα, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επισκεφθούν την ιστοσελίδα του ΟΓΑ www.oga.gr
(Προγράμματα Αγροτικής Εστίας) ή να επικοινωνήσουν στα τηλέφωνα 213-1519233, 213-1519310 της Δ/νσης Αγροτικής Εστίας του ΟΓΑ.
Περιβάλλον-Ανακύκλωση
Πολιτόπουλος :Το νομοσχέδιο για την ανακύκλωση δίνει κίνητρα στην τοπική αυτοδιοίκηση αλλά και στους πολίτες και ζητούμενο πλέον αποτελεί η συμμετοχή όλων
Ο Δημήτρης Πολιτόπουλος, πρόεδρος του ΕΟΑΝ (Ελληνικός Οργανισμός Ανακύκλωσης), μιλώντας στην Περιφερειακή ραδιοεφημερίδα Αμ-Θ της ΕΡΤ, μίλησε με έμφαση για το νέο νομοσχέδιο στον τομέα της ανακύκλωσης « που διαμορφώνει ένα νέο συμμετοχικό περιβάλλον, με τεράστια συμμετοχή όλων των ενδιαφερομένων, με κίνητρα στην τοπική αυτοδιοίκηση αλλά και στους πολίτες».
Επισήμανε ότι ο Οργανισμός με τις νέες ευθύνες που του ανατίθενται, θα έχει ως στόχο, τη μείωση της εισφοροδιαφυγής από τους παραγωγούς, αφού θα επιβάλλει πρόστιμα, θα έχει τη δυνατότητα αναστολής συστημάτων σε περίπτωση που διαπιστωθούν μία σειρά παραβάσεων. Μάλιστα δεν απέκλεισε να διενεργηθούν έλεγχοι και σε συνεργασία και με το ΣΔΟΕ.
Όπως είπε, παρατηρείται 40% εισφοροδιαφυγή μόνο από τον κλάδο των συσκευασιών, στερώντας από τα κρατικά έσοδα περί τα 8 εκατ. ευρώ.
Στάθηκε στο γεγονός ότι εντός του 2018 αναμένεται να έχουν τοποθετηθεί οι νέοι κάδοι για τη συλλογή, να έχουν δημιουργηθεί οι μονάδες ανάκτησης και τα πράσινα σημεία, καθώς οι πόροι της τάξης του 1,1 δισ. έχουν ήδη εξασφαλιστεί και αναμένεται να εγκριθούν εντός του 2017.
ΑΜΕΑ
Μισό εισιτήρια για τα ΑΜΕΑ στα ΚΤΕΛ -Δωρεάν στα αστικά
Η αναπληρώτρια υπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης Θεανώ Φωτίου υπέγραψε τις συμβάσεις, συνολικού ύψους 9.008.574 ευρώ, για τη μετακίνηση των ΑμεΑ με τα μεταφορικά μέσα των Αστικών και Υπεραστικών ΚΤΕΛ όλης της χώρας.
Υπενθυμίζεται ότι η μετακίνηση των ΑμεΑ στα αστικά κέντρα είναι τελείως δωρεάν, ενώ υπάρχει συμμετοχή 50% στα εισιτήρια που καλύπτουν τις υπεραστικές διαδρομές.
Πολιτισμός
Ο κινηματογράφος των δημιουργών
Σήμερα στις [21.00]στο Λαογραφικό και Ιστορικό Μουσείο της Ξάνθης η κινηματογραφική ομάδα της Ξάνθης θα πραγματοποιήσει ένα εξαιρετικό αφιέρωμα σε έναν από τους πιο σημαντικούς Ιάπωνες σκηνοθέτες τον Soxei Imamura, που δύο φορές βραβεύτηκε με το Χρυσό Φοίνικα του Φεστιβάλ Κανών για τις ταινίες «Η Μπαλάντα του Ναραγιάμα, Το Χέλι`. Η είσοδος είναι ελεύθερη.
Αστυνομικό Δελτίο
Μηνιαία δραστηριότητα Αστυνομικών υπηρεσιών ΑΜ-Θ

Κατά τη διάρκεια του μηνός Σεπτεμβρίου του έτους 2017, από τις αστυνομικές υπηρεσίες της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Ανατολικής Μακεδονίας & Θράκης:

α. Συνελήφθησαν συνολικά 1.753 άτομα για διάφορες παραβάσεις
Εξιχνιάσθηκαν ενδεικτικά:

Μία (1) ληστεία.
Εβδομήντα εννέα (79) κλοπές – διαρρήξεις.
Δεκατρείς (13) απόπειρες κλοπής.
Δύο (2) απάτες.
Τέλος Ανευρέθηκαν συνολικά:
Είκοσι τρία (23) κλεμμένα οχήματα (αυτοκίνητα – δίκυκλα).
Αθλητική ενημέρωση
Δεν κάνει πίσω η ΠΑΕ Ποντίων
Αποφασισμένη να αγωνιστεί με την επίμαχη φανέλα είναι η ομάδα της ΠΑΕ Ποντίων, σύμφωνα με όσα δήλωσε στην ΕΡΤ Κομοτηνής ο πρόεδρος της ομάδας, Μιχάλης Κακουλίδης. Ο κ. Κακουλίδης κατήγγειλε πως «γίνονται παρεμβάσεις στην ΕΠΣ Θράκης από το Τουρκικό προξενείο στην Κομοτηνή και το όλο θέμα ξεκίνησε μετά από δημοσίευμα Τουρκόφωνης εφημερίδας της περιοχής».
Η ΠΑΕ Ποντίων θυμίζουμε πως έχει μηδενιστεί στο παιχνίδι Κυπέλλου και σε έναν αγώνα πρωταθλήματος, γιατί χρησιμοποίησε την φανέλα που γράφει πάνω « Δεν ξεχνώ, πάντα τιμώ», ενώ για τον 1ο μηδενισμό έχει κάνει ένσταση στην αρμόδια επιτροπή της ΕΠΟ, η οποία θα εκδικαστεί
στις 17-10-2017

Keywords
κομοτηνη, ΕΡΤ, ειδήσεις, καλοκαιρι, οπεκεπε, υπαατ, βουλη, λύση, αμθ, ηλεκτρονική, ογα, κεπ, συμμετοχή, σδοε, εισιτήρια, αμεα, κτελ, επο, κινηση στους δρομους, αποτελεσματα περιφερειακων εκλογων, σταση εργασιας, Πρώτη ημέρα του Καλοκαιριού, εισφορα αλληλεγγυης, στρατος, Καλή Χρονιά, υπουργειο δικαιοσυνης, φωτια, πυρκαγιες, δικαιολογητικα, αυτοδιοικηση, ημερομήνια, ηλεκτρονική, αμεα, ανακυκλωση, δωρεαν, επο, θεμα, κεπ, ογα, προγραμμα, ρηγας, σδοε, ταινιες, αεροδρομιο, αιτησεις, αμθ, γαλα, γεγονος, γινει, γινεται, δυνατοτητα, διοικηση, δικη, διοικητης, δολωματα, ευρω, ειπε, υπαρχει, εισιτήρια, εκστρατεια, εμβολια, ενσταση, εστια, ζωων, υπηρεσιες, μηχανες, ιστορικο, λύση, μειωση, ναθαναηλ, ομαδα, παντα, οχηματα, περιβαλλον, προβατα, προβληματα, ριψη, ριψεις, συζητηση, σειρα, συμμετοχή, σκηνοθετες, συλλογοι, τοπικη αυτοδιοικηση, τρενο, τρια, τριτη, υπαατ, φεστιβαλ, φυση, φθινοπωρο, δημητρης, εμφαση, εννεα, χωρα, ηλεκτρονικα, κινηματογραφος, κρεας, μπροστα, παιχνιδι, πληροφοριες, υγειας, ξεκινησε
Τυχαία Θέματα