Κολωνία: Μαζικές κινητοποιήσεις κατά της Εναλλακτικής για την Γερμανία

14:40 22/4/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

50.000 διαδηλωτές αναμένονται σήμερα στην Κολωνία, προκειμένου να εμποδίσουν τις διεργασίες του συνεδρίου του ακροδεξιού κόμματος Εναλλακτική για την Γερμανία (AfD).

Τα πρώτα επεισόδια έχουν ξεσπάσει ανάμεσα σε αριστερούς διαδηλωτές και την αστυνομία, ενώ οι συγκεντρωμένοι εμπόδισαν την είσοδο σε συνέδρους του κόμματος.

«Οχι σύνορα», «οι πρόσφυγες είναι ευπρόσδεκτοι» είναι

μερικά από τα συνθήματα που ακούστηκαν.

Περισσότεροι από 4.000 αστυνομικοί, πολλοί από αυτούς με ειδικό εξοπλισμό για την καταστολή διαδηλώσεων και άλλοι έφιπποι, ήταν προετοιμασμένοι για ταραχές καθώς στην πόλη αναμένονταν έως και 50.000 διαδηλωτές, περιλαμβανομένων περίπου 1.000 ακροαριστερών ακτιβιστών.

Ο εκπρόσωπος δήλωσε ότι η αστυνομία σταμάτησε περίπου 100 διαδηλωτές νωρίς το πρωί για έλεγχο των προσωπικών τους στοιχείων αλλά δεν προέβη σε κάποια κράτηση.

Το τηλεοπτικό δίκτυο n-tv μετέδωσε εικόνες που δείχνουν περίπου 50 ανθρώπους να συγκρούονται με έφιππους αστυνομικούς, ενώ ένας ανταποκριτής της τηλεόρασης δήλωσε ότι η αστυνομία χρησιμοποίησε σπρέι πιπεριού εναντίον μερικών διαδηλωτών.

Δυο αστυνομικοί έχουν τραυματιστεί κατά τη διάρκεια των συγκρούσεων που έχουν ξεσπάσει. Σύμφωνα με τις τελευταίες δημοσκοπήσεις το ακροδεξιό κόμμα θα μπει για πρώτη φορά στην βουλή μετα τις εκλογές του Σεπτεμβρίου, έχει χάσει όμως την δυναμική που είχε το 2016 εξαιτίας του μεγάλου προσφυγικού ρεύματος .

Πηγή:ΕΡΤ

Keywords
Τυχαία Θέματα