Κοινωνικό Φροντιστήριο στα Χανιά (audio)

14:14 10/7/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Με σκοπό τη μαθησιακή υποστήριξη αδύναμων μαθητών, που αντιμετωπίζουν κοινωνικο – οικονομικά προβλήματα, ο Δήμος Χανίων με τη συνεργασία της Ένωσης Ιδιοκτητών Καθηγητών Φροντιστηρίων Μέσης Εκπαίδευσης Χανίων, προχωρεί για έκτη συνεχή χρονιά στη λειτουργία του «Κοινωνικού Φροντιστηρίου». Η αρμόδια αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής, Ελευθερία Αλιφιεράκη, σε συνέντευξή της στην ΕΡΤ Χανίων, εξήγησε ότι ο Δήμος Χανίων σε συνεργασία και πάλι με την Ένωση Ιδιοκτητών Φροντιστηρίων Μέσης Εκπαίδευσης Ν. Χανίων υλοποιούν

και φέτος για 6η συνεχή χρόνια το θεσμό του Κοινωνικού Φροντιστηρίου. Η Ένωση, τόνισε η κ. Αλιφιεράκη, ανταποκρίθηκε άμεσα δείχνοντας την κατανόηση, την αλληλεγγύη και την κοινωνική της ευαισθησία στο δικαίωμα για ισότιμη δυνατότητα συμμετοχής στην φροντιστηριακή εκπαίδευση μαθητών που αντιμετωπίζουν κοινωνικό οικονομικά προβλήματα. Στο “Κοινωνικό Φροντιστήριο” τα παιδιά που επιλέγονται, εντάσσονται κανονικά, ισότιμα και με απόλυτη διακριτικότητα στα τμήματα των φροντιστηρίων που συμμετέχουν στην δράση, ενώ οι φροντιστές δεν έχουν καμία απολαβή. Θα επιλεγούν, σύμφωνα με την αντιδήμαρχο, 24 υποψήφιοι για ένταξη στο κοινωνικό φροντιστήριο, με βάση κοινωνικο – οικονομικά κριτήρια.

Οι εγγραφές ξεκίνησαν σήμερα Δευτέρα 10 Ιουλίου και θα συνεχιστούν έως και την Τετάρτη 19 Ιουλίου. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στην Κοινωνική Υπηρεσία του Δήμου, Κυδωνίας 29, Ισόγειο Δημαρχείου, τις ώρες 9.00 π.μ -1.00 μ.μ και στο τηλέφωνο της Υπηρεσίας 2821341693 προσκομίζοντας τα παρακάτω δικαιολογητικά .

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕΝΑ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ

1. Αίτηση συμμετοχής (παρέχεται από την υπηρεσία).

2. Φωτοτυπία αστυνομικής ταυτότητας ή Διαβατηρίου ή Ειδικού Δελτίου ταυτότητας ομογενούς ή άδεια παραμονής.

3. Πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης.

4. i. Εκκαθαριστικό εφορίας του έτους 2016.

ii. Αντίγραφο Ε1 δήλωσης του έτους 2016. iii. Ε9 στην περίπτωση που προκύπτουν ακίνητα.

5. Τίτλος απόλυσης μαθητή ή Αποδεικτικό φοίτησης του προηγούμενου σχολικού έτους.

6. Αίτηση για συμμετοχή (επισυνάπτεται)
Ακούστε τη συνέντευξη που παραχώρησε στην ΕΡΤ Χανίων η κ. Αλιφιεράκη:

Keywords
Τυχαία Θέματα