Κ.Μητσοτάκης: Εγκληματική η απλή αναλογική

08:27 28/6/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

Ευθεία επίθεση στην κυβέρνηση εξαπέλυσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης ο οποίος χαρακτήρισε εγκληματική την απλή αναλογική. Ο πρόεδρος της Ν.Δ. μιλώντας στην εκπομπή ΕΝΙΚΟΣ του STAR υποστήριξε ότι η απλή αναλογική είναι η συνταγή για την απόλυτη ακυβερνησία και τάχθηκε κατά της απευθείας εκλογής του προέδρου της Δημοκρατίας από τον λαό.

Για τη μείωση του αριθμού των βουλευτών υπενθύμισε ότι πρόκειται για πρόταση που εκείνος έχει καταθέσει και πως θα μπορούσαν να μειωθούν στους 250, απόφαση που δεν χρειάζεται αναθεώρηση του Συντάγματος.

Σχετικά

με τη μείωση των μισθών του βουλευτών, ο κ. Μητσοτάκης είπε ότι ήδη έχουν περικοπεί κατά 40% και πως δεν θα είχε αντίρρηση για λόγους πολιτικού συμβολισμού για περαιτέρω μείωσή τους.

Εθνική γραμμή τα πρωτογενή πλεονάσματα 2% μετά το 2018, δήλωσε ο πρόεδρος της ΝΔ Κ.Μητσοτάκης, υπογραμμίζοντας παράλληλα, ότι πρέπει να γίνουν πραγματικές μεταρρυθμίσεις οι οποίες θα φέρουν επενδύσεις στην χώρα και θα δημιουργήσουν νέες θέσεις εργασίας, αναφέροντας ως παράδειγμα πραγματικής μεταρρύθμισης την αξιολόγηση των δημοσίων υπαλλήλων.

Επικριτικός για την οικονομική πολιτική της κυβέρνησης, ο κ.

Keywords
Τυχαία Θέματα