Κλειστά τα σχολεία στον Νομό Ξάνθης και την Τετάρτη

16:17 10/1/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Με την απόφαση του Αντιπεριφερειάρχη Ξάνθης, όλες οι σχολικές μονάδες του Νομού να παραμείνουν κλειστές και αύριο Τετάρτη 11/1/2017 ,λόγω της χιονόπτωσης του παγετού και ιδιαίτερα χαμηλών θερμοκρασιών που επικρατεί στην ΠΕ Ξάνθης. Η σχετική απόφαση ελήφθη από τον Αντιπεριφερειάρχη Κ. Ζαγναφέρη στις 14.45.Στην περιοχή του Εχίνου νωρίτερα βρέθηκε και ο Αντιπεριφερειάρχης Ξάνθης Κ.Ζαγναφέρης για να έχει μια εικόνα της κατάστασης οπού το χιόνι είναι πυκνό και καταβάλλονται προσπάθειες από το πρωί να κρατηθεί ανοιχτός ο κεντρικός δρόμος.

Αρκετά προβλήματα έχει δημιουργήσει

η έντονη χιονόπτωση και ο παγετός στον Νομό Ξάνθης και κυρίως στην ορεινή περιοχή της Ξάνθης. Μιλώντας στην ΕΡΤ Κομοτηνής νωρίτερα ο Δήμαρχος Μύκης ΤζεμήλΚαπζά τόνισε ότι δίνουν αγώνα για να μπορέσουν οι κεντρικοί δρόμοι να παραμείνουν ανοιχτοί ,αποκλεισμένα χωρία για την ώρα δεν υπάρχουν προβλήματα ηλεκτροδοτήσεις δεν έχουν αναφερθεί ,προβλήματα με την ύδρευση υπήρχαν σε μικρούς οικισμούς που επιλύθηκαν ,όσοι είναι αναγκασμένοι να κινηθούν στην περιοχή με αυτοκίνητο θα πρέπει έχουν αλυσίδες στα λάστιχα και κλείνοντας επισήμανε ότι τα σχολεία αύριο σίγουρα και ενδεχόμενος αν δεν αλλάξουν τα οι συνθήκες θα είναι κλειστά και την Πέμπτη.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, προβλήματα παρουσιάζει η κίνηση στο ορεινό οδικό δίκτυο και χρειάζονται αλυσίδες στην ΕΟ Ξάνθης – Ελληνοβουλγαρικών συνόρων.
Η Εγνατία Οδός παραμένει ανοιχτή αλλά απαιτείται προσοχή καθώς η συνεχής χιονόπτωση δημιουργεί προβλήματα. Οι θερμοκρασίες παραμένουν χαμηλές και ο αέρας επιδεινώνει την αίσθηση, χωρίς πάντως άλλα προβλήματα. Το Λιμεναρχείο έχει κοινοποιήσει Δελτίο Αναγγελίας Θυελλωδών Ανέμων καθώς η έντασή τους θα φτάσει στο Θρακικό τα 8 μποφώρ από ΒΑ διευθύνσεις

Τέλος παγωμένο είναι το σιντριβάνι της Κεντρικής Πλατείας της Ξάνθης καθώς και το μεγαλύτερο μέρος της κοίτης του ποταμίου Κόσυνθου στην Ξάνθη, και μεγάλο μέρος στη λιμνοθάλασσα της Βιστωνίδας καθώς συνεχίζεται το κύμα κακοκαιρίας στην περιοχή .Σύμφωνα με τις περισσότερες προγνώσεις η χιονόπτωση θα συνεχιστεί στην περιοχή της ΑΜΘ και μετά το βράδυ της Πέμπτης αναμένεται πρόσκαιρη βελτίωση.

Keywords
Τυχαία Θέματα