Κλειστά τα γραφεία του ΕΦΚΑ στο Ηράκλειο μετά την αύξηση των κρουσμάτων covid-19

17:51 16/11/2020 - Πηγή: ΕΡΤ

Κλειστή θα παραμείνει μέχρι νεωτέρας η δομή του ΕΦΚΑ Ηρακλείου, καθώς εντοπίστηκαν θετικοί στον κορονοϊό έξι υπάλληλοι του περιφερειακού υποκαταστήματος.

Σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση του φορέα, «θα υπάρξει νέα ενημέρωση για τον τρόπο λειτουργίας των δομών τις επόμενες ημέρες, αναλόγως με τις οδηγίες που θα δοθούν από τον ΕΟΔΥ και το διευθυντή Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας».

Στο

μεταξύ, δύο ακόμα μέλη της ιατρικής κοινότητας βρέθηκαν θετικοί στην covid-19, μια αναισθησιολόγος και μια νοσηλεύτρια του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ηρακλείου. Μάλιστα η αναισθησιολόγος είχε λάβει μέρος σε χειρουργείο ενώ νοσούσε.

Τουλάχιστον δέκα γιατροί και νοσηλευτές του νοσοκομείου Αγίου Νικολάου βγαίνουν εκτός καθηκόντων, καθώς ήρθαν σε επαφή με ασθενή που στη συνέχεια αποδείχτηκε ότι είναι επιβεβαιωμένο κρούσμα κορονοϊού. Την ίδια ώρα, στην κλινική covid-19 του νοσοκομείου νοσηλεύονται 4 ασθενείς, ανάμεσά τους και ο δήμαρχος Αγίου Νικολάου, Αντώνης Ζερβός.

Με εντατικούς ρυθμούς συνεχίζονται οι έλεγχοι τήρησης των μέτρων κατά του κορονοϊού σε όλη την Κρήτη. Μόνο το Σάββατο διενεργήθηκαν 1938 έλεγχοι και καταλογίστηκαν 139 πρόστιμα, 90 για μετακινήσεις και 49 για μη χρήση μάσκας.

www.ert.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα