Κλείνουν το ρωσικό προξενείο στο Σαν Φρανσίσκο οι ΗΠΑ

21:19 31/8/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Για κλιμάκωση των διμερών σχέσεων κάνει λόγο ανακοίνωση του ρωσικού υπουργείου εξωτερικών, αναφορικά με την απαίτηση των ΗΠΑ να κλείσει έως τις 2 Σεπτεμβρίου, το προξενείο της Ρωσίας στο Σαν Φρανσίσκο αλλά και δύο ακόμη εγκαταστάσεων που χρησιμοποιεί η Ρωσία στην Ουάσιγκτον και την Νέα Υόρκη.

Σύμφωνα με το Στέϊτ Ντιπάρτμεντ η απόφαση είναι «στο πνεύμα της ισοτιμίας

που επικαλούνται οι Ρώσοι». Τον περασμένο μήνα η Μόσχα διέταξε τις Ηνωμένες Πολιτείες να μειώσουν το διπλωματικό και τεχνικό προσωπικό της στη Ρωσία κατά περισσότερο από το μισό, σε 455 άτομα, αφού το Κογκρέσο ενέκρινε συντριπτικά νέες κυρώσεις κατά της Ρωσίας.

Ο υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ εξέφρασε σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με τον Αμερικανό ομόλογό του Ρεξ Τίλερσον τη λύπη του για την απόφαση της Ουάσιγκτον, ενώ ενημερώθηκε ότι θα ανακοινωθούν και επιπλέον περιορισμοί των δραστηριοτήτων της ρωσικής διπλωματικής αποστολής στις Ηνωμένες Πολιτείες.

«Η απόφαση των ΗΠΑ να κλείσει το ρωσικό Γενικό Προξενείο στο Σαν Φρανσίσκο θα έχει επιπτώσεις από κοινού σε Ρώσους και Αμερικανούς πολίτες», τόνισε ο Γενικός Πρόξενος Σεργκέι Πετρόφ με δηλώσεις του στο ρωσικό πρακτορείο Sputnik.

ΠΗΓΗ:Telegraph

Keywords
Τυχαία Θέματα