Κλείνουν τα προαπαιτούμενα – Στη Βουλή σήμερα ή αύριο οι τροπολογίες

09:30 1/6/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

Ολοκληρώθηκαν ουσιαστικά σ’ αυτή τη φάση οι συζητήσεις κυβέρνησης και δανειστών, για το κλείσιμο των βασικών εκκρεμοτήτων ώστε να ανοίξει ο δρόμος για την εκταμίευση της υποδόσης των 7,5 δισ. ευρώ. Η κυβέρνηση εντός της ημέρας ή το αργότερο αύριο, θα καταθέσει στη Βουλή, τις σχετικές τροπολογίες.

Με συνεχείς τηλεδιασκέψεις μέχρι αργά το βράδυ της Τρίτης, οι δύο πλευρές επιχείρησαν να ξεπεράσουν την εμπλοκή που έχει προκύψει σε αρκετά προαπαιτούμενα μέτρα αναζητώντας συμβιβαστικές λύσεις, ενώ φαίνεται

πως ορισμένα «καυτά» μέτρα μετατίθενται για τον Σεπτέμβριο και θα αποτελέσουν προαπαιτούμενα για την αποδέσμευση της επόμενης, φθινοπωρινής υποδόσης, ύψους 2,8 δισ. ευρώ.
Ένα από τα θέματα που φαίνεται να έκλεισαν είναι αυτό του ΕΚΑΣ, ενώ δεν έχει ξεκαθαρίσει τι θα γίνει με τα κόκκινα δάνεια που έχουν δοθεί με εγγύηση του Δημοσίου.

Ο υπουργός Ανάπτυξης Γιώργος Σταθάκης δήλωσε την Τρίτη ότι θα βρεθεί λύση η οποία δεν θα επιβαρύνει τον προϋπολογισμό. Δεν είναι ξεκάθαρο ποια λύση προκρίνεται. Επιδιώκεται τουλάχιστον να διασωθούν από την πώληση σε funds δάνεια που δόθηκαν σε πυρόπληκτους και σεισμόπληκτους αλλά και κάποια που διατέθηκαν σε επιχειρήσεις σε παραμεθόριες περιοχές.
Κυβερνητική πηγή πάντως όταν ρωτήθηκε εάν έχει κλείσει το θέμα των κόκκινων δανείων ή αν η εκκρεμότητα θα μεταφερθεί για τον Σεπτέμβριο, δεν απάντησε.

Keywords
Τυχαία Θέματα