Κινητοποίηση της Πολιτείας και πολιτική αντιπαράθεση-Σ. Κοντονής: Σχέδιο εμπρησμού (video)

15:28 14/8/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Η κινητοποίηση της πολιτείας και οι εντολές του πρωθυπουργού προκάλεσαν την αντίδραση των κομμάτων της αντιπολίτευσης αλλά και την απάντηση του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, ενώ ο υπουργός Δικαιοσύνης Σταύρος Κοντονής μίλησε στην ΕΡΤ για οργανωμένο σχέδιο εμπρησμού.

Ο πρωθυπουργός
Την πλήρη κινητοποίηση όλων των δυνάμεων του κρατικού μηχανισμού και του Πυροσβεστικού Σώματος ζήτησε χθες βράδυ ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας,

ο οποίος ενημερώθηκε από τον αναπληρωτή υπουργό Προστασίας του Πολίτη Νίκο Τόσκα για την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί με τις πυρκαγιές και δήλωσε πως «αυτές τις δύσκολες ώρες είμαστε δίπλα στους κατοίκους, τους εθελοντές και τους πυροσβέστες που μάχονται με τις φλόγες».

Το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη
Το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη κάνει λόγο για σχέδιο εμπρησμού σε όλη τη χώρα. «Οργανωμένο σχέδιο για να υπάρξει μια κοινωνικά έκρυθμη κατάσταση στη χώρα» βλέπει πίσω από τις εκατοντάδες πυρκαγιές σε όλη την Ελλάδα ο υπουργός Δικαιοσύνης Σταύρος Κοντονής, o οποίος βρίσκεται στην Ζάκυνθο, παρακολουθώντας και συντονίζοντας τις επιχειρήσεις για την κατάσβεση των πυρκαγιών στο νησί.

Ο υπουργός Δικαιοσύνης
Ο υπουργός Δικαιοσύνης, μιλώντας στην ΕΡΤ, τόνισε ότι «πρόκειται για οργανωμένο σχέδιο στην Ζάκυνθο, όπως αυτά που ζήσαμε τις προηγούμενες ημέρες σε Αθήνα και Κύθηρα» και επεσήμανε: «Μόνο χθες στην Ζάκυνθο είχαμε 15 εστίες συγχρόνως. Αν δεν είναι αυτό οργανωμένο σχέδιο εμπρησμών, τότε τι είναι;».

Keywords
Τυχαία Θέματα