Κινητοποίηση σωματείων & κινήσεων στο Ειρηνοδικείο Ν. Ιωνίας για αλληλεγγύη σε εργαζόμενο

16:53 4/4/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Στο πλευρό εργαζομένου που βρίσκεται σε αντιπαράθεση με την εργοδοτική πλευρά, τάσσονται τόσο το Εργατικό Κέντρο Αθήνας, όσο και άλλες οργανώσεις εργαζομένων, καθώς και συλλογικότητες, καλώντας σε συμμετοχή την Τετάρτη 5 Απριλίου στις 9πμ, έξω από το Ειρηνοδικείο της Νέας Ιωνίας Αττικής, όπου θα συζητηθεί η υπόθεση αυτή.

Το Εργατικό Κέντρο Αθήνας με ανακοίνωσή

του αναφέρει ότι «στηρίζει τον αγώνα του εργαζομένου Π.Φ. και τα δίκαια αιτήματά του, απέναντι στην εργοδοσία της εμπορικής επιχείρησης NAIL STATION στη Νέα Ιωνία για τη διεκδίκηση και την καταβολή όλων των δεδουλευμένων, τη διασφάλιση όλων των ασφαλιστικών και εργασιακών δικαιωμάτων του.

Στεκόμαστε αλληλέγγυοι στο πλευρό του εργαζόμενου Π.Φ. και απαιτούμε την τελική δικαίωσή του. Η επίθεση σε έναν εργαζόμενο, απ’ όπου κι αν προέρχεται, από “μεγάλα” ή “μικρά” αφεντικά, είναι επίθεση σε όλους μας και τη μάχη τη δίνουμε όλοι μαζί!

Δηλώνουμε ότι θα βρεθούμε στο πλευρό κάθε εργαζομένου και σε κάθε αγωνιστική κινητοποίηση χρησιμοποιώντας κάθε νόμιμο μέσο.

Θα βρισκόμαστε δίπλα του, την Τετάρτη 5 Απρίλη στις 9πμ, στο Ειρηνοδικείο Ν. Ιωνίας, που εκδικάζεται η υπόθεσή του».

Επίσης συλλογικότητες και εργατικά σωματεία συνεχίζουν να στηρίζουν τον αγώνα του εργαζομένου, καλούν στην κινητοποίηση της Τετάρτης και αναφέρουν μεταξύ άλλων στην κοινή τους ανακοίνωση: «Ήδη κατά τη συζήτηση της εργατικής διαφοράς στην Επιθεώρηση Εργασίας, η εργοδοσία βρήκε απέναντί της το εργατικό κίνημα, με παρεμβάσεις και ψηφίσματα αλληλεγγύης υπέρ του εργαζομένου.

Τρεις μήνες μετά την Επιθεώρηση Εργασίας, η εργοδοσία, παρά τις πιέσεις σωματείων και συλλογικοτήτων, παρά τις συστάσεις της επιθεώρησης εργασίας, αλλά και τη διάθεση να της δοθεί χρόνος από την πλευρά εργαζομένου, δεν υποχώρησε και η μάχη για τη δικαίωση του Π.Φ. συνεχίζει με κινηματική πίεση και δικαστική διεκδίκηση».

Σωματεία: Δ’ ΕΛΜΕ Ανατολικής Αττικής, Πανελλαδικό Σωματείο Εργαζομένων WIND, Σωματείο Εργαζομένων Δήμου Νέας Ιωνίας, Σωματείο Εργαζομένων Ι.ΚΤΕΟ, Σύλλογος Εκπ/κών ΠΕ άνω Λιοσίων – Ζεφυρίου-Φυλής, Σύλλογος Εκπ/κών Π.Ε. “Ο Αριστοτέλης”, Σύλλογος Υπαλλήλων Βιβλίου-Χάρτου-Ψηφιακών Μέσων Αττικής, Σωματείο εργαζομένων NOKIA, Σωματείο Εργαζομένων στα Φροντιστήρια Καθηγητών, Σωματείο Μισθωτών Τεχνικών, Εργατικές συλλογικότητες/συλλογικότητες γειτονιών, Attack στην Ανεργία και την Επισφάλεια, Αυτοοργανωμένος εργατικός κοινωνικός χώρος ΑΝΤΙΒΑΡΟ, Εργάτες-τριες για την ταξική ανασυγκρότηση, Εργατική Λέσχη Νέας Ιωνίας-υδραγωγείο, Εργατική Λέσχη Πατησίων-Κυψέλης-Γαλατσίου, Εργατική Λέσχη Καλλιθέας, Εργατική Λέσχη Νέας Σμύρνης, Εργατική Λέσχη Περιστερίου, ΕΣΕ Αθήνας-κλαδική εμπορίου και υπηρεσιών, Πρόταση Προοπτικής – Ανεξάρτητη Αριστερή Κίνηση Εργαζομένων Εθνικής Τράπεζας, Πρωτοβουλία εργαζομένων εταιρειών φάρμακου & ιατροτεχνολογικών, Πρωτοβουλία Ταξικής Αλληλεγγύης Νέας Φιλαδέλφειας, Συνέλευση Κενταύρου

Keywords
Τυχαία Θέματα