Κινητοποίηση κλάδων για το «εταιρικό αυτοκίνητο»

15:32 31/10/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Έξω από το Υπουργείο Εθνικής Οικονομίας, θα συγκεντρωθούν την Τετάρτη 1η Νοεμβρίου, εργαζόμενοι με στόχο να διεκδικήσουν λύσεις σε άμεσα εργασιακά προβλήματα.

Για το θέμα αυτό το Εργατικό Κέντρο Αθήνας με ανακοίνωσή του: «εκφράζει τη συμπαράστασή του στους συνάδελφους εργαζόμενους Ιατρικούς Επισκέπτες, Ιδιωτικούς Υπαλλήλους και περιοδεύοντες πωλητές, στον αγώνα που δίνουν ενάντια στον άδικο και φοροληστρικού χαρακτήρα Ν. 4446/2016.

Είναι ανάγκη να καταργηθεί άμεσα, καθώς η χρήση εταιρικού αυτοκινήτου από τους

εργαζόμενους για την επιτέλεση του εργασιακού τους καθήκοντος, δεν είναι δυνατόν να θεωρείται εργοδοτική παροχή και άρα εισόδημα, το οποίο και φορολογείται. Η φορολόγηση αυτή, και ειδικά των αυτοκινήτων, που αφορά μεγάλο μέρος των εργαζομένων στον ιδιωτικό τομέα, μεταφράζεται σε επιβάρυνση περίπου ενάμιση μισθού ετησίως.

Το ΕΚΑ στηρίζει τις αγωνιστικές κινητοποιήσεις των συναδέλφων εργαζομένων και καλεί τα σωματεία μέλη του και όλους τους εργαζόμενους να δείξουν έμπρακτα τη συμπαράστασή τους δίνοντας το παρόν στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας την Τετάρτη 1 Νοεμβρίου στις 13.30 στο Υπουργείο Οικονομικών».

Keywords
Τυχαία Θέματα