Κέρκυρα: Δοκιμαστικές πτήσεις του υδροπλάνου

19:27 6/11/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Ξεκίνησαν από το λιμάνι της Κέρκυρας, οι πρώτες δοκιμαστικές πτήσεις των υδροπλάνων στον ελλαδικό χώρο.
Το υδροπλάνο Quest Kodiak, χωρητικότητας δέκα θέσεων, έκανε τις πρώτες δοκιμαστικές του πτήσεις, με αλλεπάλληλες προσθαλασσώσεις και αποθαλασσώσεις από το λιμένα της Κέρκυρας και προορισμούς τους Παξούς και τα Διαπόντια νησιά.
Η υλοποίηση του προγράμματος των δοκιμαστικών πτήσεων ξεκίνησε, μετά και τη συνεργασία του φορέα διαχείρισης των υδατοδρομίων Ελληνικά Υδατοδρόμια Α.Ε. με την εταιρεία

K2 Smart Jets και τους Ιαπωνικούς Ομίλους Setouchi Holdings και τη Mitsui & Co που εξαγόρασε την πλειοψηφία των μετοχών της αμερικανικής κατασκευαστικής εταιρίας υδροπλάνων τύπου Quest. Άμεσος στόχος μας είναι την ερχόμενη Άνοιξη, να ξεκινήσουν από την Κέρκυρα και τα τακτά δρομολόγια, αρχικά με δύο υδροπλάνα, ένα δεκαθέσιο και ένα δεκαεννεαθέσιο, ενώ όπως προβλέπει το σχέδιο της εταιρείας, ο αριθμός των υδροπλάνων ενδέχεται να φτάσει και τα 20 υδροπλάνα, ανέφερε χθες από την Κέρκυρα ο ιδιοκτήτης της εταιρείας K2 Smart Jets , Ανδρέας Καροτσιέρης. Παρόντες ήταν και εκπρόσωποι της γιαπωνέζικης εταιρείας Mitsui & Co.

Keywords
Τυχαία Θέματα