Κέρκυρα: «Βαθύ κράτος» χαρακτήρισε ο Περιφερειάρχης υψηλόβαθμους υπαλλήλους

12:57 19/7/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

Τα πεπραγμένα του εξαμήνου για την Περιφέρεια Ιονίων Νήσων κατέγραψε ο Περιφερειάρχης Θόδωρος Γαλιατσάτος κατά τη διάρκεια εφ’ όλης της ύλης συνέντευξης. Παράλληλα έκανε αναφορά σε «ομάδα υψηλόβαθμων υπαλλήλων» τους οποίους κατηγόρησε για πράξεις και παραλήψεις που υποβαθμίζουν το έργο και την εικόνα της Περιφέρειας καταγγέλοντάς τους ότι σε συνεργασία με «άλλα στοιχεία στην Αποκεντρωμένη και τους ελεγκτικούς μηχανισμούς, έχουν συντονίσει ως βαθύ κράτος».

Τα πεπραγμένα

Ο κ. Γαλιατσάτος κάνοντας απολλογισμό δράσης μίλησε για εργοποίηση πόρων 33

εκ ευρώ που αντιστοιχεί στο 15% του πλαισίου των συγχρηματοδοτούμενων προγραμμάτων με στόχο η ενεργοποίηση δράσεων να φράσει το 70% του προγράμματος έως το τέλος του ’16.
Παράλληλα δημοσιεύθηκαν δράσεις που αφορούν υποδομές κοινωνικού χαρακτήρα όπως βρεφονηπιακοί σταθμοί, κέντρα κοινότητας (κοινωνικά ΚΕΠ), κέντρα ημερήδιας φροντίδας ΑΜΕΑ, ξενώνες γυναικών που έχουν υποστεί βία, κοινωνικά παντοπωλεία, φαρμακεία κ.α.
Ανακοίνωσε την προέγκριση της δημοπράτησης του λιμένα Ερείκουσσας ενώ σε επίπεδο τουριστικών δικτύων ανέφερε αύξηση 11,5% στις πτήσεις και άνοδο του οδικού τορυισμού από τα Βαλκάνια. Ως προς την τουριστική προβολή έχουν διατεθεί 300 χιλιάδες ευρώ από το ΠΔΕ και άλλα 2 εκ ευρώ από το ΣΕΣ 2014-2020.
Έχουν προγραμματιστεί δύο εκδηλώσεις με στόχο την ενίσχυση της περιφερειακής συνοχής, το Φεστιβάλ Παδικών Χορωδιών που θα πραγματοποιηθεί στις 24 Σεπτεμβρίου στην Κέρκυρα και η Συνάντηση μικτών ομάδων ποδοσφαίρου απ’ όλα τα νησιά που επίσης θα γίνει τον Σεπτέβριο στην Κέρκυρα.
Ο κ.
Keywords
Τυχαία Θέματα