Κέρκυρα: Συγκέντρωση διαμαρτυρίας για τις θεραπείες ειδικής αγωγής

14:37 16/1/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Παράσταση διαμαρτυρίας πραγματοποίησαν σήμερα το πρωί τα μέλη του το σωματείο «Για τα παιδιά μας» έξω απο το ΙΚΑ Κέρκυρας ζητώντας την πλήρη κάλυψη των θεραπειών ειδικής αγωγής από τον ΕΟΠΥΥ.
Το σωματείο με αυτό τον τρόπο δηλώνει την παρουσία του και στηρίζει την παράσταση διαμαρτυρίας – Πανελλαδική κινητοποίηση- που αφορά στην Ειδική Αγωγή.
Στην ανακοίνωση του αναφέρει χαρακτηριστικά:
Στις 23/12/16 στις 16:00 ενημερωθήκαμε από τον ΕΟΠΥΥ

ότι η κάλυψη των θεραπειών ειδικής αγωγής με τα προγράμματα που έχουν εκδώσει οι δημόσιοι φορείς, έχουν ισχύ με το τωρινό καθεστώς έως τις 31/12/2016. Επιπλέον ότι οι αποδείξεις για τις πραγματοποιηθείσες συνεδρίες του Δεκεμβρίου θα καλυφθούν εφόσον κατατεθούν έως 31/12/16. Μετά από κινητοποίηση του κλάδου ειδικής αγωγής, δόθηκε παράταση αρχικά έως τις 15/01/17 και σήμερα έως 25/12/17
Για να αποδίδονται οι εξατομικευμένες θεραπείες ειδικής αγωγής μετά το πέρας της καταληκτικής ημερομηνίας, που και πάλι είναι αβέβαιη, θα πρέπει ο εκάστοτε θεραπευτής ή κέντρο ειδικής αγωγής να είναι συμβεβλημένος με τον ΕΟΠΥΥ.
Οι μέχρι τώρα συνθήκες της σύμβασης του ΕΟΠΥΥ είναι αντισυνταγματικές, υστερούν νομικής υπόστασης, καταστρατηγούν το δικαίωμα του παιδιού για εξατομικευμένη θεραπεία, βρίθουν ανακριβειών κ ελλείψεων.
Επιπρόσθετα οι ειδικοί θεραπευτές εκπαιδευμένοι και με συνεχιζόμενη εκπαίδευση αρνούνται πανελλαδικά να συνάψουν σύμβαση με τον ΕΟΠΥΥ, οι προτάσεις του οποίου σημαίνουν υποβάθμιση της ποιότητας των παρεχομένων θεραπευτικών υπηρεσιών, μάλιστα σε μια εποχή που οι δημόσιες δομές αδυνατούν να καλύψουν τις ανάγκες των παιδιών και οδηγούν με μαθηματική ακρίβεια πλέον και στην κατάργηση της Ειδικής Αγωγής στον ιδιωτικό τομέα.

Keywords
Τυχαία Θέματα