Κέρκυρα: Στο ΔΣ ο προϋπολογισμός του 2018

19:27 16/1/2018 - Πηγή: ΕΡΤ

Σε ειδική συνεδρίαση συγκαλείται το Δημοτικό συμβούλιο με μοναδικό θέμα την ψήφιση του προϋπολογισμού του 2018.
Η συνεδρίαση θα γίνει τη Δευτέρα 22 Ιανουαρίου , στις 20.00 το βράδυ. Εισηγητής θα είναι ο αντιδήμαρχος οικονομικών Γιώργος Παντελιός.
Ο προυπολογισμός του Δήμου για το 2018 ανέρχεται στα 94 εκ ευρώ και θα είναι αυξημένος κατά 2 εκ σε σχέση με την προηγούμενη χρονιά. Ενδιαφέρον στοιχείο είναι ότι και τα ίδια έσόδα του Δήμου αυξάνονται στο φετινό

προϋπολογισμό και αυτό διότι το 2017 αυξήθηκαν οι εισπράξεις του Δήμου από τα τέλη παρεπιδημούντων. Ο προυπολογισμός όμως αντιμετωπίζει εκπλήξεις κάθε χρόνο κυρίως από δικαστικές αποφάσεις που δικαιώνουν εργολάβους οι οποίοι εκτέλεσαν παλιές εργολαβίες και είχαν διεκδικήσει τις αμοιβές τους δικαστικά. Για παράδειγμα το 2017 δικαιώθηκε ο εργολάβος ο οποίος το 1997 είχε εκτελέσει το έργο συντήρησης του προμαχώνα του Παλαιού Φρουρίου ύψους 1 εκ ευρώ. Ο Δήμος, αναγνωρίζει ο κος Παντελιός, βοηθήθηκε από την κυβέρνηση για να πληρώσει αυτό το ποσόν.
Σε ότι αφορά το μεγάλο θέμα των δημοτικών τελών καθαριότητας είναι βέβαιο ότι θα υπάρξει αύξηση, απλά συζητείται ακόμη το ύψος της αναπροσαρμογής. Η εισήγηση που έχουν κάνει οι υπηρεσίες είναι, τα έσοδα που αποδίδουν τα τέλη καθαριότητας από 12 εκ ετησίως να αυξηθούν στα διπλάσια περίπου, δηλαδή 22 εκ. το 2018. Αυτό σημαίνει αύξηση κατά 100% περίπου. Η δημοτική αρχή δεν συμφωνεί και προσανατολίζεται στην αύξηση κατά 50% με σκοπό να καλύψει μόνο τις ανελαστικές δαπάνες, συγκεντρώνοντας 16 έως 17 εκ. Βεβαίως αυτό συνεπάγεται ότι δεν θα προχωρήσει στην υλοποίηση ολόκληρου του σχεδίου που προτείνει η υπηρεσία καθαριότητας όπως η αγορά νέου εξοπλισμού, απορριμματοφόρων κλπ.
Δικαιολογεί δε τη στάση της αυτή από το γεγονός ότι αυξήθηκαν τα έξοδα εναπόθεσης των απορριμμάτων στο ΧΥΤΑ Τεμπλονίου μετά την λειτουργία του δεματοποιητή από τα 21 ευρώ ανά τόνο στα 57 ευρώ.

Keywords
Τυχαία Θέματα