Κέρκυρα: Προειδοποίηση ξενοδοχοϋπαλλήλων για τοπική ΣΣΕ

19:58 18/1/2018 - Πηγή: ΕΡΤ

Προειδοποίηση προς τους ξενοδόχους κάνει το σωματείο ξενοδοχοϋπαλλήλων «να αλλάξουν στάση γιατί σπέρνουν ανέμους και θα θερίσουν θύελλες», με αφορμή το γεγονός ότι η Ένωση Ξενοδόχων Κέρκυρας αρνήθηκε να προσέλθει στο διάλογο για την υπογραφή Τοπικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας.

Το σωματείο Ξενοδοχουπαλλήλων αμφισβητεί τον ισχυρισμό των ξενοδόχων ότι θα τους καλύψει απολύτως η νέα κλαδική ΣΣΕ Ξενοδοχοϋπαλλήλων όλης της χώρας και θέτουν το ερώτημα

πως το γνωρίζουν αφού αυτή βρίσκεται ακόμη στο στάδιο της διαπραγμάτευσης.
«Η άρνηση τους γι άλλη μία φορά να συζητήσουν, δείχνει το θράσος και την προκλητική στάση τους. Ως πότε θα συνεχίζουν να επικαλούνται μία σύμβαση που παραβιάζουν κατά κόρον ακόμη και τα μέλη της Ένωσης Ξενοδόχων;», αναφέρουν χαρακτηριστικά.

Για το GELINA
Τελειώνει η ανασφάλεια των εργαζομένων στο ξενοδοχείο GELINA μετά την σαφή δήλωση της επιχείρησης ενώπιον του ΣΕΠΕ, ότι το ξενοδοχείο θα λειτουργήσει κανονικά την τρέχουσα σαιζόν ανεξάρτητα από την έκβαση των διαδικασιών ενδεχόμενης μεταβίβασης. Αυτό αναφέρει ο Σύνδεσμος Ξενοδοχοϋπαλλήλων σε ανακοίνωση του.

Επίσης ενημερώνει ότι την Τετάρτη το απόγευμα πραγματοποιήθηκε μαζική συγκέντρωση με παρόντες πάνω από 100 εκ των 140 εργαζομένων του GELINA στην Αχαράβη, όπου συζητήθηκαν οι εξελίξεις σχετικά με την λειτουργία του ξενοδοχείου, την ενδεχόμενη μεταβίβαση και την διασφάλιση των εργασιακών, μισθολογικών και ασφαλιστικών δικαιωμάτων των εργαζομένων. Κοινή θέση των εργαζομένων σε συνεργασία με την Διοίκηση του Σωματείου, είναι η λήψη μέτρων για τη συσπείρωση, οργάνωση και προετοιμασία κινητοποιήσεων, με στόχο την πλήρη και ολοσχερή εξόφληση των οφειλομένων αποδοχών, τον σεβασμό και την διεύρυνση των δικαιωμάτων, ανεξάρτητα από όποιον θα βρίσκεται στη διαχείριση της επιχείρησης.

Keywords
Τυχαία Θέματα