Κέρκυρα: Νομική εμπλοκή για τη διάσωση της λίμνης Κορισσίων

16:42 9/3/2018 - Πηγή: ΕΡΤ

Το θέμα της έκτακτης παρέμβασης στη Λίμνοθάλασσα Κορισσίων, έθεσε ο Μπάμπης Χαραλάμπους στη χθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού συμβουλίου, ύστσερα από την επιστολή που έστειλε στη Δημοτική αρχή και τις παρατάξεις η διοίκηση της δημοτικής επιχείρησης. Το βασικό αίτημα ήταν η εκτέλεση επειγουσών εργασιών προκειμένου να διασωθεί η λίμνη η οποία υπερθεμένεται το καλοκαίρι εξαιτίς των μικρού βάθους που έχει πλέον, από τις προσχώσεις και τη φραγή του διαύλου από τον οποίο μπαίνει νερό από τη θάλασσα.
Η

πρόεδρος του Δημοτικού συμβουλίου του απάντησε ότι εντός 10ημέρου θα έρθει το θέμα προς συζήτηση στο δημοτικό συμβούλιο.
Επίσης ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών Ανδρέας Γουλής απάντησε ότι ήδη έχει έρθει καθηγητής από το πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, προκειμένου να διατυπώσει τη γνώμη του για τις απαραίτητεσ παρεμβάσεις αλλά παραμένει ακόμη άλυτο το νομικό πρόβλημα χρηματοδότησης των έργων από το Δήμο. Ο αντιδήμαρχος δήλωσε ότι αναμένει την απάντηση του νομικού τμήματος του Δήμου προκειμένου να εκτελέσει την έκτακτη παρέμβαση στη μπούκα της λίμνης. Δική του άποψή είναι ότι ο Δήμος μπορεί να ανοίξει το δίαυλο με πλωτό μέσο, σε ένα έργο της τάξεως των 20 χιλιάδων αλλά περιμένει να ξεπεραστούν αυτές οι δυσκολίες..

The post Κέρκυρα: Νομική εμπλοκή για τη διάσωση της λίμνης Κορισσίων appeared first on ert.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα