Κέρκυρα: Έτοιμη η μελέτη για τα ύπογεια ύδατα του ΧΥΤΑ Λευκίμμης

14:36 31/7/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Η Περιφέρεια θα εξετάσει αν θα εκδώσει την άδεια λειτουργίας του ΧΥΤΥ Λευκίμμης όταν κατατεθούν όλα τα απαιτούμενα δικαιολογητικά από το Φορέα διαχείρισης απορριμμάτων της Κέρκυρας. Αυτό δήλωσε ο Περιφερειάρχης Θόδωρος Γαλιατσάτος. Τα έγγραφα που απαιτούνται δεν είναι απλή υπόθεση, δεδομένου ότι ανάμεσα σε αυτά είναι και η ανανέωση των περιβαλλοντικών όρων, οι οποίοι έληξαν το Δεκέμβριο του 2016 και την οποία θα εκδώσει η Αποκεντρωμένη Διοίκηση ύστερα από την προετοιμασία που θα κάνει ο φορέας διαχείρισης. Επίσης η ΠΙΝ ζητά αναλυτικό

σχέδιο για τον τρόπο που θα εναποτίθενται τα υπολείμματα στο ΧΥΤΥ καθώς και αναλυτικό διάγραμμα του προσωπικού καθώς και τις γνώσεις των εργαζομένων. Τα στοιχεία αυτά, δήλωσε ο Περιφερειάρχης, είναι απαραίτητα για να διασφαλιστεί η σωστή λειτουργία του ΧΥΤΥ στη Λευκίμμη και να μην επαναληφθούν φαινόμενα όπως στο Τεμπλόνι. Επίσης ανακοίνωσε ότι η μελέτη που είχε αναλάβει να εκπονήσει η Περιφέρεια σχετικά με τον υδροφόρο ορίζοντα κάτω από το ΧΥΤΥ είναι έτοιμη, περιμένει την επίσημη κατάθεση της στο γραφείο του από τις αρμόδιες υπηρεσίες και την οποία θα παρουσιάσει σε ειδική εκδήλωση.

Σύμφωνα πάντως με πληροφορίες το αποτέλεσμα της μελέτης δείχνει ότι δεν υπάρχει υδροφόρος ορίζοντας κάτω από το κύτταρο του ΧΥΤΑ Λευκίμμης και μάλιστα κάτω από το σημείο που βρίσκεται η μεμβράνη υπάρχει συμπαγές αργιλικό στρώμα.

Keywords
Τυχαία Θέματα