Κέρκυρα: Ερώτηση Πλακιωτάκη για τα διαπόντια

14:27 27/9/2018 - Πηγή: ΕΡΤ

Ερώτηση προς τον Υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Φώτη Κουβέλη με θέμα: «Τα Διαπόντια Νησιά παραμένουν επί 3μηνο χωρίς θαλάσσια συγκοινωνία», κατατέθηκε σήμερα στην Βουλή από τον Τομεάρχη Ναυτιλίας της ΝΔ, Βουλευτή Λασιθίου Γιάννη Πλακιωτάκη, μετά από συνεργασία με τον πρ. Βουλευτή Κερκύρας της ΝΔ Στέφανο Γκίκα. Όπως επισημαίνεται μεταξύ άλλων στο κείμενο της ερώτησης εν όψει του επικείμενου Συμβουλίου Ακτοπλοϊκών Συγκοινωνιών

(Σ.Α.Σ.), περιήλθε η πληροφορία στους «αποκλεισμένους» κατοίκους των Διαποντίων Νήσων ότι το Υπουργείο προσανατολίζεται να ναυλώσει συγκεκριμένο σκάφος με προδιαγραφές πολύ κατώτερες των απαιτουμένων…»,και ερωτά τον Υπουργό Ναυτιλίας:

«Αληθεύουν οι πληροφορίες για επικείμενη ναύλωση κατώτερης κατηγορίας και υποδεεστέρων δυνατοτήτων πλοίου για την επιδοτούμενη γραμμή Κέρκυρας – Διαποντίων ΝήσωνΓιατί επί τόσους μήνες δεν προχώρησαν οι ενέργειες ευρέσεως καταλλήλου πλοίου, με αποτέλεσμα την μεγάλη ταλαιπωρία κατοίκων και επισκεπτών των Διαποντίων ΝήσωνΓιατί επί τόσους μήνες δεν προχώρησε η διάνοιξη από τις προσχώσεις του λιμένος Αγ. Στεφάνου, που είναι ο λιμένας της Β. Κέρκυρας που εξυπηρετεί τα Διαπόντια Νησιά, με αποτέλεσμα – εκτός της ταλαιπωρίας – την δυσφήμηση της χώρας μας από τους ξένους επισκέπτες, που υποχρεώνονται να βιώσουν στις διακοπές τους τριτοκοσμικές συνθήκεςΈχει συνειδητοποιήσει το Υπουργείο ότι με την πολιτική που ακολουθεί στο συγκεκριμένο ζήτημα, ευνοείται η πληθυσμιακή συρρίκνωση των Διαποντίων Νήσων και ότι οι λιγοστοί κάτοικοι αισθάνονται και είναι “αφημένοι στην τύχη τους”».

www.ert.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα