Κέρκυρα: Εκδήλωση ονοματοδοσίας τριών αιθουσών του Δικαστικού Μεγάρου

13:54 16/6/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Πραγματοποιήθηκε χθες η τελετή ονοματοδοσίας τριών αιθουσών του Δικαστικού Μεγάρου Κέρκυρας όπως αποφάσισε ο Δικηγορικός σύλλογος και η Επιτροπή Διοίκησης και Διαχείρισης Δικαστικού Μεγάρου Κέρκυρας. Δόθηκαν τα ονόματα τριών ανθρώπων που αποτελούν πρότυπα για την κοινωνία σε όλες τις εποχές.

Το όνομα του Πρωτοδίκη Παναγιώτη Γίδα, ο οποίος είχε αναλάβει την έρευνα για να δικαστούν οι δοσίλογοι της κατοχής και δολοφονήθηκε ακριβώς για το λόγο αυτό. Την εισήγηση παρουσίασε ο δικηγόρος Τάσος Σαλβάνος.

Το όνομα του Κώστα Γεωργάκη που αυτοπυρπολήθηκε στην Γένοβα διαμαρτυρόμενος για τη χούντα, την παρουσίαση έκανε ο Σωτήρης Μικάλεφ, ως συμμαθητής και φίλος του Κ. Γεωργάκη.

Και το όνομα του Αρεοπαγίτη Αντώνη Μιχαλακέα που διετέλεσε Εφέτης στην Κέρκυρα και είχε φυλακιστεί στην Κέρκυρα για την αντιδικτατορική του δράση. Για τον Αντώνη Μιχαλακέα μίλησε ο Χρύσανθος Σαρλής, ο οποίος είχε συνδεθεί μαζί του με στενή φιλία την περίοδο που ήταν πρόεδρος του δικηγορικού συλλόγου.

Στην αρχή της εκδήλωσης χαιρετισμό απηύθυναν ο Πρόεδρος του Δικηγορικού συλλόγου Γιάννης Βραδής και ο εισαγγελέας εφετών Κέρκυρας, Αθανάσιος Τσολοδήμος.

Η εκδήλωση έληξε συγκινητικά με την προβολή δύο ντοκιμαντέρ που επιμελήθηκε ο Κώστας Παπούτσης, ερευνητής, συγγραφέας και εκδότης του βιβλίου «Υπόθεση Κώστα Γεωργάκη», και αφορούσε τη θυσία του Κερκυραίου φοιτητή καθώς και το ντοκιμαντέρ «Στην μνήμη του Αντώνιου Μιχαλακέα».

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν πολλοί συγγενείς και φίλοι ων τιμώμενων προσώπων, οι οποίοι με την παρουσία τους έκαναν τους νεώτερους να συνειδητοποιούν ότι η ιστορία είναι ακόμα ζωντανή .

Keywords
Τυχαία Θέματα