Κέρκυρα: Εκδηλώσεις

13:46 17/3/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΣΧΟΛΕΙΩΝ με τον τίτλο «Μονόλογοι από το Αιγαίο» το ταξίδι και τα όνειρα ασυνόδευτων ανήλικων προσφύγων θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 21 Μαρτίου στις 11.00 στο Δημοτικό Θέατρο Κέρκυρας απο το ΔΗΠΕΘΕ. Επίσης το απόγευμα της ίδια μέρας στις 7.30 μ.μ. θα δοθεί Παράσταση Θεάτρου Σκιών στο Εναλλακτικό Πολιτιστικό Εργαστήρι Κέρκυρας στο 1ο-5ο Γυμνάσιο Κέρκυρας με ελεύθερη είσοδο για το κοινό
93 Κερκυραίοι που μιλούν Γαλλικά, θα μετάσχουν στους

«Μαραθώνιους ανάγνωσης για τη Γαλλοφωνία», οι οποίοι θα πραγματοποιηθούν αύριο σε 29 πόλεις της Ελλάδας. Η ομάδα της Κέρκυρας αποφάσισε να διαβάσει φέτος τη μετάφραση στα Γαλλικά του έργου του Κερκυραίου λογοτέχνη Ντίνου Θεοτόκη «Η τιμή και το χρήμα». Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στην Αίθουσα Εκδηλώσεων της Φιλαρμονικής Εταιρείας Κέρκυρας από τις 11:00 έως τις 17:00. Σύμφωνα με τον Αναπληρωτή Καθηγητή του Τμήματος μετάφρασης του Ιονίου Πανεπιστημίου Μιχάλη Πολίτη, που είναι και μέλος της Συντονιστικής Επιτροπής του Μαραθωνίου ανάγνωσης, οι Κερκυραίοι επέλεξαν μια πρόσφατη μετάφραση του Ντίνου Θεοτόκη που σεβάστηκε και την ιδιαίτερη γλώσσα του συγγραφέα αλλά και τη γαλλική.
Συνεχίζονται έως τη Δευτέρα 20 Μαρτίου οι παραστάσεις με το έργο, ΤΕΡΙΡΕΜ Θέατρο ντοκουμέντο – Μαρτυρολόγια γυναικών απο το Το Δημοτικό Περιφερειακό Θέατρο Κέρκυρας και την ομάδα DOCs Theatre
Αύριο στις 7:00 μ.μ., στην Αίθουσα Μόνιμης Συλλογής της Πινακοθήκης Δήμου Κέρκυρας θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση – ομιλία του Ζέφυρου Καυκαλίδη με θέμα «Το Ανατολικό Ζήτημα & τα ανοιχτά Εθνικά Ζητήματα»
Με κουκλοδιάλεξη στις 7 σήμερα το απόγευμα στο βιβλιοπωλείο Πλούς ξεκινούν οι εκδηλώσεις για την παγκόσμια ημέρα κουκλοθεάτρου στην Κέρκυρα οι οποίες θα συνεχιστούν και την Κυριακή με δράσεις και παραστάσεις στο μουσείο ασιατικής τέχνης και το Πολύτεχνο.

Keywords
Τυχαία Θέματα