Κέρκυρα: Διαδήλωση από το ΠΑΜΕ την Τετάρτη

18:16 4/12/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Κάλεσμα στην κινητοποίηση ενάντια στο «αναπτυξιακό συνέδριο» της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων απευθύνει το ΠΑΜΕ και προαναγγέλλει εκδήλωση διαμαρτυρίας στις 6 Δεκέμβρη, 6.00 μμ, στην πλατεία Σαρόκου.

Το ΠΑΜΕ εκτιμά ότι το Περιφερειακό Αναπτυξιακό Συνέδριο Ιονίων Νήσων, δεν είναι μια απλή φιέστα που διοργανώνει η κυβέρνηση αλλά πρόκειται για την εξειδίκευση της στρατηγικής των μεγαλοεπιχειρηματικών ομίλων και στη συγκεκριμένη Περιφέρεια.

Θεωρεί δηλαδή ότι πρόκειται για την ιεράρχηση των μέτρων εκείνων που μπορούν να στηρίξουν αποτελεσματικότερα την προσπάθεια ανάκαμψης των κερδών των καπιταλιστών. Οι εργαζόμενοι, συνεχίζει το ΠΑΜΕ, και τα υπόλοιπα φτωχά λαϊκά στρώματα στην περιοχή μας, γνωρίζουν μέσα από την εμπειρία τους, από το «θαύμα του τουρισμού» που δεν σταμάτησε να αναπτύσσεται ούτε κατά την περίοδο της κρίσης ότι αντίθετα στους χώρους δουλειάς κυριαρχεί η εντατικοποίηση της δουλειάς και οι μειώσεις μισθών. Οι αυτοαπασχολούμενοι του κλάδου και όχι μόνο, στενάζουν κάτω από το βάρη της φορολόγησης και των οφειλών στον ΟΑΕΕ και τις τράπεζες, με τους πλειστηριασμούς να γίνεται ο καθημερινός τους εφιάλτης.

Keywords
Τυχαία Θέματα