Κέρκυρα: Αλλάζει η εικόνα των τραπεζοκαθισμάτων στο Άλσος της Γαρίτσας

12:19 13/7/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

Αλλαγή της μορφής των τραπεζοκαθισμάτων στο Άλσος της Γαρίτσας θα πραγματοποιηθεί στο τέλος της τουριστικής σεζόν προκειμένου να υπάρξει ομοιομορφία των καταστημάτων που λειτουργούν στην περιοχή. Αυτό τόνισε ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος Σπύρος Καλούδης, μιλώντας στην ΕΡΤ Κέρκυρας. Ο κ. Καλούδης ανέφερε ότι ήδη το ΚΑΣ έχει συναινέσει προκειμένου να τοποθετηθούν είτε στέγαστρα τύπου «πέργολας» είτε επαγγελματικές ομπρέλες αντίστοιχες με αυτές που υπάρχουν στην πλατεία Λιστόν. Το τι ακριβώς θα επικρατήσει είναι

θέμα δημοτικής απόφασης ενώ και το κόστος των όποιων παρεμβάσεων χαρακτηρίζεται σχετικά χαμηλό. Παράλληλα θα οριοθετηθεί η έκταση που μπορούν να καταλάβουν τα καταστήματα, χωρίς παρεκκλίσεις, ώστε να αποφεύγεται η κατάληψη του Άλσους έως τη… θάλασσα. Ο κ. Καλούδης ανέφερε ότι μετά την τακτοποίηση των καταστημάτων η δημοτική αρχή θα ξεκινήσει τη διαδικασία ανάπλασης του Άλσους.

Τάξη στην πόλη και εκτός

Παρά την εμφανή έλλειψη προσωπικού ελέγχου – δραστηριότητα που στο παρελθόν επωμίζονταν η δημοτική αστυνομία – ο Δήμος Κέρκυρας προσπαθεί να βάλει τάξη στην ανάπτυξη τραπεζοκαθισμάτων στην πόλη αλλά και τις τουριστικές περιοχές της περιφέρειας. Ως χαρακτηριστικό παράδειγμα αναφέρθηκε η εξάλειψη των πλαστικών παραπετασμάτων που δημιουργούσαν ένα ξεχωριστό «υπαίθριο» μαγαζί εις βάρος των πεζοδρομίων σε κεντρικές οδούς της πόλης ενώ όπως είπε επί της δικής του θητείας δεν έχουν καταγραφεί φαινόμενα αυθαιρεσιών όπως το κόψιμο δέντρων και η δημιουργία ξύλινων «πατωμάτων».

Keywords
Τυχαία Θέματα