Κέντρο τουριστικής προβολής Μεσαράς

19:06 19/3/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Εγκαινιάστηκε σήμερα το Κέντρο Τουριστικής Πληροφόρησης Μεσαράς, που στοχεύει στην ηλεκτρονική, αλλά και έντυπη πληροφόρηση, προβολή και ανάδειξη των ιστορικών πολιτιστικών μνημείων και αξιοθέατων της περιοχής, με έμφαση στην προώθηση του θρησκευτικού τουρισμού.

Το Κέντρο δημιουργήθηκε από την Ιερά Μητρόπολη Γορτύνης και Αρκαδίας, λειτουργεί στο Πνευματικό της Κέντρο, και τα εγκαίνια έγιναν από το Σεβασμιότατο Μητροπολίτη, Μακάριο,

και τον περιφερειάρχη Κρήτης, Σταύρο Αρναουτάκη, παρουσία του δημάρχου Φαιστού, Γιώργου Αρμουτάκη, βουλευτών, εκπροσώπων φορέων και κόσμου.
Ο Μητροπολίτης και πρόεδρος του Κέντρου αναφερόμενος στην σημαντικότητα της λειτουργίας του, με στόχο την τοπική ανάπτυξη, ευχαρίστησε τον Περιφερειάρχη, αλλά και όσους συνέβαλαν στην ολοκλήρωσή του.
Το Κέντρο Τουριστικής Πληροφόρησης, όπως ανέφερε ο κ.κ. Μακάριος, λειτουργεί ως συνέχεια του κέντρου πολιτισμού το οποίο έχει «μαγνητίσει» πάνω από 500 παιδιά σε πολλά τμήματα, πολιτισμού, εκμάθησης, διάσωσης και ανάδειξης της πολιτιστικής μας κληρονομιάς. Από την πλευρά του ο κ. Αρναουτάκης ευχαρίστησε τον Μητροπολίτη κ.κ. Μακάριο για την συνεργασία ίδρυσης και λειτουργίας του Κέντρου, τονίζοντας πως η Περιφέρεια είναι ενωμένη με την Εκκλησία και όλους τους φορείς, με γνώμονα την από κοινού προώθηση των τοπικών ζητημάτων, την προσφορά στον πολίτη και την τοπική ανάπτυξη.

Keywords
Τυχαία Θέματα