Κεφαλονιά: Εξάρθρωση κυκλώματος διακίνησης κάναβης με «εγκέφαλο» 36χρονο εποχιακό πυροσβέστη

11:49 12/6/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

Εξαρθρώθηκε οργανωμένο κύκλωμα διακίνησης κάνναβης στο πλαίσιο αστυνομικής επιχείρησης που κλιμακώθηκε στις 10-06-2016 σε διάφορες περιοχές της Κεφαλονιάς, από το Τμήμα Ασφαλείας Αργοστολίου.

Σύμφωνα με τομ αστυνομικό δελτίο, εντοπίστηκαν και συνελήφθησαν τέσσερα βασικά στελέχη του κυκλώματος, ένας 36χρονος εποχιακός πυροσβέστης, που είχε κεντρικό και καθοδηγητικό ρόλο, δύο ημεδαποί 36 και 22 ετών και ένας 26χρονος υπήκοος Αλβανίας, ενώ στην υπόθεση εμπλέκονται 34 ακόμη ημεδαποί και αλλοδαποί διαφόρων ηλικιών, ως χρήστες.
Κατασχέθηκαν-μεταξύ

άλλων- περισσότερο από ένα κιλό κάνναβης, περίστροφο κρότου λάμψης, κινητά τηλέφωνα, χρήματα, ένα μασούρι ζελατινοδυναμίτιδας βάρους 150 γραμμαρίων, καθώς και δύο αυτοκίνητα. Το προανακριτικό έργο για την υπόθεση ενεργεί το Τμήμα Ασφαλείας Αργοστολίου, το οποίο έκανε πολύμηνη έρευνα για την εξάρθρωση του κυκλώματος. Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον ανακριτή Κεφαλονιάς ενώ οι έρευνες συνεχίζονται για να εξακριβωθεί όλο το εύρος της εγκληματικής δράσης της οργάνωσης.
Σε βάρος των εμπλεκομένων σχηματίστηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα για τα-κατά περίπτωση-αδικήματα της σύστασης εγκληματικής οργάνωσης, με σκοπό την μεταφορά και πώληση κάνναβης στην Κεφαλονιά, την παράνομη κατοχή όπλων και εκρηκτικών, καθώς και άλλα αδικήματα.

Keywords
Τυχαία Θέματα