Καβάλα: Ξεκίνησαν οι αιτήσεις για το Κ.Ε.Α.

11:30 1/2/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Ξεκίνησε από σήμερα Τετάρτη 1 Φεβρουαρίου η υποβολή αιτήσεων για το Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης. Η υποβολή των αιτήσεων για το Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης πραγματοποιείται είτε απευθείας από τον αιτούντα ηλεκτρονικά στην ιστοσελίδα του ΚΕΑ, (www. keaprogram.gr) είτε αυτοπροσώπως στα ΚΕΠ ή στον Δήμο.

Ο δήμος Καβάλας
Σύμφωνα με την αρμόδια αντιδήμαρχο Καβάλας, Κορίνα Πρασσά, οι δικαιούχοι του δήμου ίσως να ξεπερνούν τους 1000. Μιλώντας στην ΕΡΤ

Καβάλας, κάλεσε τους δικαιούχους να αποφεύγουν να επισκέπτονται τα ΚΕΠ κατά την απογευματινή βάρδια, καθώς υπάρχει μόνο ένας υπάλληλος ενώ έκανε γνωστό ότι τα ΚΕΠ θα είναι ανοικτά και το Σάββατο.
Ο δήμος Καβάλας σήμερα δέχεται στα ΚΕΠ αιτήσεις δικαιούχων που το ΑΦΜ τους λήγει σε 1 και 2. Τα απαραίτητα δικαιολογητικά οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να τα προμηθεύονται, όχι μέσω των ΚΕΠ, από την υπηρεσία της Πρόνοιας στον 3ο όροφο του κτιρίου της Π.Ε. Καβάλας (διοικητήριο).
Ο δήμος Δράμας
Με ανακοίνωσή του, ο δήμος Δράμας κάνει γνωστό ότι η υποβολή αιτήσεων μέσω του Δήμου και του ΚΕΠ θα γίνεται κατόπιν ραντεβού. Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να προσέρχονται για να κλείσουν ραντεβού στο γραφείο 127 πρώτος όροφος στο Διοικητήριο καθημερινά από τις 8.30 έως 13.00.
Δικαιολογητικά
Βασικές πληροφορίες και δικαιολογητικά που οι αιτούντες θα πρέπει να συλλέξουν πριν ξεκινήσουν την διαδικασία υποβολής της αίτησης είναι: ΑΜΚΑ, ΑΦΜ, πληροφορίες για το εισόδημα και για τα περιουσιακά στοιχεία, απόδειξη διαμονής, αριθμό τραπεζικού λογαριασμού και στοιχεία επικοινωνίας. Για τα φιλοξενούμενα μέλη, ΑΜΚΑ, ΑΦΜ και πληροφορίες για το εισόδημα.
Προσοχή
Οι αιτούντες του ΚΕΑ υποχρεούνται να δηλώσουν αληθείς πληροφορίες στην αίτηση τους και να παρέχουν αληθείς πληροφορίες σε όλη την διάρκεια του προγράμματος. Επιπλέον υποχρεούνται να δηλώσουν οποιαδήποτε αλλαγή εντός 15 ημερολογιακών ημερών από την ημερομηνία μεταβολής. Σε περίπτωση που διαπιστωθεί ότι η καταβολή έγινε χωρίς να πληρούνται οι νόμιμες προϋποθέσεις προβλέπεται διακοπή του προγράμματος , η επιστροφή των αχρεωστήτως καταβληθέντων ποσών και ο αποκλεισμός τους από το πρόγραμμα για ένα έτος.

Keywords
Τυχαία Θέματα