Καβάλα: Στον πρώην βουλευτή Ντίνο Κλειτσιώτη το «Σπίτι του Στρατηγού»

11:41 7/8/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Στον Καβαλιώτη φοροτεχνικό, τέως βουλευτή της ΝΔ, Ντίνο Κλειτσιώτη περνάει το γνωστό ως «Σπίτι του Στρατηγού» στη συνοικία της Παναγίας (επί της οδού Θ. Πουλίδου 62).

Ο σχετικός ηλεκτρονικός διαγωνισμός πραγματοποιήθηκε την περασμένη Παρασκευή με μοναδική προσφορά του κ.Κλειτσιώτη, αν και αρχικά υπήρξε ενδιαφέρον από επενδυτές που επισκέφθηκαν το κτίριο. Η τιμή του ανέρχεται στο ποσό των 48.000 ευρώ ως ετήσιο μίσθωμα (δηλαδή 4.000 ευρώ τον μήνα).

Μιλώντας στην ΕΡΤ

Καβάλας, ο κ. Κλειτσιώτης ανέφερε ότι ο ίδιος μελέτησε καλά την κίνηση αυτή όντας για χρόνια φοροτεχνικός και «γνωρίζοντας από μέσα το επιχειρείν». Παραδέχθηκε μια τέτοια επένδυση προϋποθέτει συνεργασία. Ο συνεργάτης του είναι Έλληνας από τη Μόσχα. Στόχος είναι το κτίριο να μετατραπεί σε ξενοδοχείο 12-14 δωματίων που θα απευθύνεται σε υψηλού επιπέδου τουρίστες. Ωστόσο ο κήπος του, που ουσιαστικά είναι μπαλκόνι στο λιμάνι της πόλης και έχει αυτόνομη είσοδο, θα μετατραπεί σε καφετέρια προσβάσιμη σε όλους.

Το κτίριο χτίστηκε το 1910 από τον Οθωμανό αξιωματούχο Χατζή Ομέρ Σακήρ Αγά. Αμέσως μετά το 1922 άρχισε να χρησιμοποιείται για τη στέγαση ανωτέρων στρατιωτικών αξιωματικών. Λίγο πριν τον πόλεμο απέκτησε τη χρήση και λειτουργία που έχει μέχρι και σήμερα, να αποτελεί δηλαδή την έδρα-κατοικία του εκάστοτε στρατιωτικού προϊσταμένου που εδρεύει στην πόλη της Καβάλας.

Το «Σπίτι του Στρατηγού» ανήκει στο «Ταμείο Εθνικής Άμυνας». Το εμβαδόν του 612,40 τ.μ. και είναι χτισμένο σε οικόπεδο 867 τ.μ. Η αντικειμενική του αξία ανέρχεται σε 317.424,39 ευρώ. Έχει χαρακτηριστεί διατηρητέο και νεότερο μνημείο με απόφαση Υπουργού Πολιτισμού και Αθλητισμού.

Keywords
Τυχαία Θέματα