Καβάλα: Ικανοποίηση για τους απολυμένους των λιπασμάτων

13:45 14/7/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Την ικανοποίησή τους εκφράζουν οι απολυμένοι της Βιομηχανίας Λιπασμάτων της Καβάλας για τη χθεσινή απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου Καβάλας που δικαιώνει 56 απολυμένους κρίνοντας άκυρες και καταχρηστικές τις απολύσεις οι οποίες έγιναν με μηνύσεις «προσχηματικές».

«Η Δικαιοσύνη κατέρρευσε το μύθο ότι κάποιοι μπορούν πάντα να πλουτίζουν πατώντας επί πτωμάτων… έδωσε ζωή σε 180 οικογένειες που ένα χρόνο τώρα ανέβαιναν τον δικό τους Γολγοθά» αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Ομοσπονδία Εργαζομένων στις Χημικές Βιομηχανίες.
Με ανακοίνωσή της η ΓΣΕΕ

επισημαίνει μεταξύ άλλων: «Η συγκεκριμένη δικαστική απόφαση είναι η αρχή του τέλους της ασυδοσίας της Διοίκησης της εταιρείας.. Τέτοιου είδους δικαστικές αποφάσεις φανερώνουν με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο τα αποτελέσματα ενός δίκαιου και συντονισμένου αγώνα, τον οποίο η ΓΣΕΕ θα συνεχίσει να υποστηρίζει συνδικαλιστικά και νομικά και να συμβάλει με κάθε τρόπο».
«Και η νομιμότητα θα αποκατασταθεί, και το εργοστάσιο θα λειτουργήσει με τους εργαζόμενους του που δικαιώνονται, και η υγεία και η ασφάλεια στην εργασία, αλλά και σε όλη τη πόλη της Καβάλας, θα προστατευθεί» αναφέρει ο γ.γ. του Υπουργείου Εργασίας Ανδρέας Νεφελούδης.
Οι εργαζόμενοι σε έκτακτη γενική συνέλευση χθες, στο Εργατικό Κέντρο , ενημερώθηκαν για την απόφαση. Σύντομα θα καθορίσουν τις επόμενες κινήσεις τους, όπως ανέφερε στην ΕΡΤ Καβάλας ο πρόεδρός τους Νίκος Βογιατζίδης, με τελικό στόχο την επιστροφή στην εργασία τους.
Στο μεταξύ, με ανακοίνωσή του ο διευθυντής της εταιρίας PFIC (που λειτουργεί στο εργοστάσιο) μιλά για πανηγυρική δικαίωσή της και ότι μπορεί πλέον απρόσκοπτα να συνεχίσει την λειτουργία της και το επενδυτικό της έργο.

Keywords
Τυχαία Θέματα