Καβάλα: Εγκαινιάστηκε η 1η Τοπική Μονάδα Υγείας

07:27 15/2/2018 - Πηγή: ΕΡΤ

Τα εγκαίνια της πρώτης Τοπικής Μονάδας Υγείας (ΤΟ.Μ.Υ.), στο κτίριο του Κέντρου Ψυχικής Υγείας πραγματοποιήθηκαν χθες από τον αναπληρωτή υπουργό Υγείας κ. Παύλο Πολάκη.

Η πρώτη ΤΟ.Μ.Υ. Καβάλας είναι στελεχωμένη με ειδικευμένο ιατρικό δηλαδή με γενικούς ιατρούς και παιδίατρο καθώς και με νοσηλευτικό και λοιπό προσωπικό, άρτια εξοπλισμένη, με δυνατότητα πρόσβασης για Άτομα με Ειδικές Ανάγκες και θα λειτουργεί από τις 7 το πρωί έως τις 10 το βράδυ.
Ο κ. Πολάκης τόνισε στην ομιλία του ότι θα γίνουν 239 ΤΟ.Μ.Υ. σε όλη τη χώρα, καλύπτοντας περίπου 2,3 εκατομμύρια αστικού πληθυσμού. Σημείωσε

δε πως η μονάδα υγείας είναι υπεύθυνη να βγει έξω, να μεταβεί στα σχολεία, να ανακαλύψει ευπαθείς ομάδες πληθυσμού, να έχει ατομικό φάκελο και να οργανώνει τον έλεγχο των εξετάσεών τους, να παρακολουθεί τη θεραπεία τους. Ο κ. Πολάκης ανακοίνωσε ότι σύντομα θα λειτουργήσει και η δεύτερη ΤΟ.Μ.Υ. στην Καβάλα καθώς βρίσκονται σε φάση εξεύρεσης του κατάλληλου χώρου.
Εξάλλου σήμερα στις 12 το μεσημέρι ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας κ. Πολάκης θα εγκαινιάσει τον τομέα ΕΚΑΒ Θάσου στο Δημοτικό Διαμέρισμα του Πρίνου.

Keywords
Τυχαία Θέματα