Καβάλα: Ανοιχτή εκδήλωση για τον μητρικό θηλασμό

08:17 3/11/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

Για 5η χρονιά το τμήμα Πρόωρων Νεογνών και η Μαιευτική Κλινική του Γενικού Νοσοκομείου Καβάλας μαζί με τον Ιατρικό Σύλλογο Καβάλας διοργάνωσαν ημερίδα για το μητρικό θηλασμό που πραγματοποιήθηκε χθες στις 6 το απόγευμα σε κεντρικό Ξενοδοχείο.

Φέτος με το βλέμμα στραμμένο στη μητέρα γιατροί και μαίες προσέγγισαν με ευαισθησία συχνούς προβληματισμούς μιας μητέρας που θηλάζει. Κοινά αλλά και σπάνια προβλήματα υγείας που μπορεί να ταλαιπωρούν τη θηλάζουσα, η επιλογή της μητέρας να θηλάσει για χρόνια, ο αντίκτυπος της εξωσωματικής γονιμοποίησης στο μητρικό θηλασμό αλλά και η φυσιολογική ανάπτυξη

των θηλαζόντων βρεφών αποτέλεσαν τα θέματα που παρουσιάστηκαν στην ημερίδα. Οι επαγγελματίες υγείας αλλά και οι γονείς της Καβάλας τίμησαν με την παρουσία τους την ημερίδα, όπως και αρκετά βρέφη και νήπια.
Η κ. Χρύσα Καλοπίση, μαία – σύμβουλος θηλασμού στο Τμήμα Πρόωρων Νεογνών Νοσοκομείου Καβάλας , ανέφερε ότι η ημερίδα χθες είχε ως στόχο να λύσει συχνές απορίες και προβληματισμούς μίας μητέρας που θηλάζει.

Keywords
Τυχαία Θέματα