Καβάλα: Αίτημα για Αιμοδυναμικό Κέντρο στο νοσοκομείο

13:23 4/9/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Tο αίτημα της λειτουργίας Αιμοδυναμικού Κέντρου στο Γενικό Νοσοκομείο Καβάλας ώστε να μπορούν να γίνονται αρχικά στεφανογραφίες και στη συνέχεια επεμβατικές διαδικασίες συζητήθηκε σήμερα σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο γραφείο του διοικητή του Νοσοκομείου.

Το συγκεκριμένο Κέντρο θα μπορεί να καλύπτει τις ανάγκες των τριών νομών Καβάλας, Δράμας και Ξάνθης οι οποίες, σύμφωνα με τα στοιχεία, ξεπερνούν τα 800 περιστατικά.
Στη συνάντηση αποφασίσθηκε το αίτημα

να προωθηθεί στο Υπουργείο Υγείας. Άλλωστε, η διοίκηση του νοσοκομείου Καβάλας έχει εντάξει στο ΕΣΠΑ το έργο του αναγκαίου εξοπλισμού. Με εξασφαλισμένη τη χρηματοδότηση και στοιχειοθετημένο πλήρως το αίτημα, εκτιμάται ότι θα υπάρξει θετική απάντηση από το Υπουργείο, με χρόνο υλοποίησης εντός του 2018.
Παρόντες ήταν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Καβάλας, Δημήτρης Εμμανουηλίδης, Κώστας Μορφίδης, Γιώργος Παπαφιλίππου, Δράμας, Χρήστος Καραγιαννίδης και Ξάνθης Στάθης Γιαννακίδης, Γεώργιος Χατζηθεοδώρου και Χουσείν Ζεϊμπέκ όπως και ο διοικητής της 4η Υγειονομικής Περιφέρειας, κ. Πλωμαρίτης.

Keywords
Τυχαία Θέματα