Κάτοικοι 4 κοινοτήτων ζητούν «απόσχιση» από το Δήμο Αγιάς Λάρισας

11:52 30/6/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

Στη συγκέντρωση υπογραφών για την μεταφορά τους από το Δήμο Αγιάς, στο Δήμο Τεμπών προχωρά ομάδα κατοίκων των Δημοτικών διαμερισμάτων Στομίου, Ομολίου, Καρίτσας και Παλαιόπυργου, οι οποίοι θεωρούν πως δεν θα έπρεπε να ανήκουν στο Δήμο Αγιάς, όπως αυτό έγινε με την εφαρμογή του προγράμματος Καλλικράτης, λόγω μιας σειράς επιχειρημάτων που προβάλλουν στο υπόμνημά τους. Την περασμένη Κυριακή κάτοικοι του χωριού συγκρότησαν επιτροπή αγώνα για τη συγκέντρωση υπογραφών. Το υπόμνημα θα διανεμηθεί σε όλους τους

κατοίκους των ενδιαφερόμενων κοινοτήτων, θα υπογραφεί από αυτούς που στηρίζουν την προσπάθεια για να αποσταλεί στις αρχές Σεπτέμβρη στους αρμόδιους Υπουργούς και στην επιτροπή του Καλλικράτη ζητώντας να ληφθεί υπόψη η απόφασή τους και να «αποσχιστούν» από το Δήμο Αγιάς.
Η κοντινότερη απόσταση μεταξύ των δημοτικών διαμερισμάτων και της έδρας του Δήμου είναι τουλάχιστον 50 χιλιόμετρα, ενώ η εμπειρία των τελευταίων ετών έχει αρνητικά αποτελέσματα σε διάφορες φάσεις της κοινωνικής ζωής τους.
Η επιτροπή αγώνα θα συνεδριάζει κάθε Παρασκευή για τον καλύτερο συντονισμό των ενεργειών, ενώ την προσπάθεια στηρίζουν νέοι άνθρωποι των περιοχών αυτών που έχουν ανοίξει προφιλ στο facebook με τον τίτλοι «Πάμε Δήμο Τεμπών»
Το υπόμνημα βάση του οποίου θα συγκεντρωθούν οι υπογραφές έχει ως εξής:
ΥΠΟΜΝΗΜΑ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΣΤΟΜΙΟΥ, ΟΜΟΛΙΟΥ, ΠΑΛΑΙΟΠΥΡΓΟΥ, ΚΑΡΙΤΣΑΣ της Κτηματικής Περιοχής του τέως ΔΗΜΟΥ ΕΥΡΥΜΕΝΩΝ .
Ιούλιος 2016
ΠΡΟΣ ΥΠΟΥΡΓΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ κ. Κουρουπλή Παναγιώτη
ΥΦΥΠΟΥΡΓΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ κ. Μπαλάφα Γιάννη
ΓΕΝΙΚΟ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑ κ. Πουλάκη Κώστα
ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ κ.
Keywords
Τυχαία Θέματα