Κάτω από τα 50 δολάρια το πετρέλαιο

10:08 13/6/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

Οι τιμές του μαύρου χρυσού υποχωρούσαν το πρωί της Δευτέρας με τους συμμετέχοντες στην αγορά να είναι πιο επιφυλακτικοί εν αναμονή των στοιχείων για τα αμερικανικά αποθέματα πετρελαίου και την μηνιαία έκθεση του ΟΠΕΚ για κατεύθυνση. Περισσότεροι σπεκουλαδόροι στοιχηματίζουν υπερ της πτώσης των τιμών.

Αρκετοί αναλυτές, όπως του ΙΕΑ και της Goldman Sachs,

συμφωνούν ότι η υπερπροσφορά πετρελαίου αρχίζει να υποχωρεί καθώς η πολιτική του ΟΠΕΚ να διατηρήσει αμετάβλητο το επίπεδο παραγωγής έχει βγάλει από την αγορά τους πετρελαιοπαραγωγούς που έχουν υψηλό κόστος παραγωγής όπως του σχιστολιθικού πετρελαίου.

Αναλυτές θεωρούν ότι αρκετοί παραγωγοί σχιστολιθικού πετρελαίου στις ΗΠΑ ξαναβάζουν μπροστά την παραγωγή όταν η τιμή του μαύρου χρυσού πλησιάζει τα 60 δολάρια το βαρέλι. Ηδη τις δυο προηγούμενες εβδομάδες που η τιμή του πετρελαίου αυξήθηκε στα 50-51 δολάρια το βαρέλι, κάπου 9 πετρελαιοπηγές ενεργοποιήθηκαν εκ νέου.

H τιμή του συμβολαίου πετρελαίου μπρέντ παράδοσης Αυγούστου υποχωρούσε 1,33% στα 49,88 δολάρια στις 9:50 π.μ. και η τιμή του αμερικανικού αργού παράδοσης Ιουλίου 1,32% στα 48,42 δολάρια.

Τα στοιχήματα των hedge funds, δηλαδή των επιθετικών αμοιβαίων κεφαλαίων, υπέρ της πτώσης των τιμών του πετρελαίου αυξήθηκαν σημαντικά την Παρασκευή.

Keywords
Τυχαία Θέματα