Κατάληψη του πλοίου της Blue Star «Πάτμος»

12:15 11/1/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Σε κατάληψη του πλοίου της Blue Star «Πάτμος», μετά την απόφαση του καπετάνιου να μην προσεγγίσει στους Λειψούς, με την αιτιολογία ότι πνέουν θυελλώδεις άνεμοι, προχώρησαν χθες το βράδυ στο λιμάνι της Αγίας Μαρίνας στη Λέρο, επιβάτες με προορισμό το νησί των Λειψών.
Η κατάληψη, που κράτησε περίπου 1,5 ώρα, έληξε όταν δόθηκαν διαβεβαιώσεις από την πλοιοκτήτρια εταιρία ότι θ’ αναλάβει τα έξοδα διαμονής

τους στη Λέρο και την δωρεάν μεταφορά τους στους Λειψούς με άλλο πλοίο.
Εντύπωση προκάλεσε το γεγονός ότι ο καπετάνιος του πλοίου, παρ’ ότι κλήθηκε από το Λιμενάρχη να κατέβει στον καταπέλτη, όπου είχαν κάνει κατάληψη οι επιβάτες και να δώσει εξηγήσεις για την απόφασή του να μην προσεγγίσει στους Λειψούς, αυτός αρνήθηκε.
Σημειώνεται ότι πριν την επιβίβασή τους από την Πάτμο, οι 62 επιβάτες-κάτοικοι των Λειψών (ανάμεσά τους και πολλά μικρά παιδιά) είχαν διαβεβαίωση από τους υπευθύνους του πλοίου ότι αυτό θα προσεγγίσει στο νησί.

Κι αυτό, γιατί -σύμφωνα με τις καταγγελίες των επιβατών από τους Λειψούς- ο συγκεκριμένος καπετάνιος δεν είναι η πρώτη φορά που αρνείται να προσεγγίσει στο νησί.
Ωστόσο φτάνοντας στο λιμάνι της Λέρου, τους ανακοινώθηκε ότι λόγω των ανέμων που πνέουν δεν θα περάσει από Λειψούς.
Οι επιβάτες από τους Λειψούς προειδοποίησαν για μηνύσεις και καταγγελίες εις βάρος των υπευθύνων του πλοίου.

Keywords
Αναζητήσεις
καπετανιος μπλου σταρ πατμος
Τυχαία Θέματα