Κατά του χρυσού ο ΣΥΡΙΖΑ Α.Μ.-Θ.

13:12 18/9/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Την κατηγορηματική της αντίθεση στην εξορυκτική δραστηριότητα του χρυσού εκφράζει η Περιφερειακή Συντονιστική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ στην Ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη.

Χαρακτηρίζει ως εκβιασμό της κυβέρνησης από την Eldorado Gold την ανακοίνωσή της για διακοπή των επιχειρηματικών της σχεδίων, σε μια στιγμή μάλιστα που η χώρα βρίσκεται σε τροχιά οικονομικής ανάκαμψης και ότι δεν συνάδει σε μια δημοκρατική χώρα και εκθέτει, όχι μόνο την εταιρεία,

αλλά και τις πολιτικές δυνάμεις, ιδιαίτερα τη ΝΔ, που βιάστηκαν να υιοθετήσουν τις αιτιάσεις της.
Αναφέρει επίσης ότι «στην ανακοίνωσή της η εταιρεία, πέρα από τις Σκουριές και την Ολυμπιάδα, κάνει αναφορά και στο Πέραμα και τις Σάππες, ενώ είναι γνωστή στην εταιρεία η σαφής και κατηγορηματική άρνηση της τοπικής κοινωνίας για την εξορυκτική της δραστηριότητα κι ενώ είναι γνωστή η επιστημονικά τεκμηριωμένη απόρριψη των περιβαλλοντικών μελετών της».
Η Περιφερειακή Συντονιστική Επιτροπή Α.Μ.-Θ. του ΣΥΡΙΖΑ καλεί το Υπουργείο Ενέργειας και Περιβάλλοντος να δώσει οριστικό τέλος στην ομηρεία της περιοχής από τα εν λόγω συμφέροντα, γιατί η εξόρυξη χρυσού, όχι μόνο δε συνάδει με ένα βιώσιμο παραγωγικό και αναπτυξιακό μοντέλο της περιοχής, αλλά λειτουργεί ανταγωνιστικά στα ισχυρά συγκριτικά πλεονεκτήματα της στον αγροδιατροφικό και τουριστικό τομέα, στους φυσικούς πόρους και το περιβάλλον της ΑΜ-Θ.
Τους καλεί τους πολίτες της περιοχής σε έναν ειλικρινή και εποικοδομητικό διάλογο για λύσεις στα σημαντικά ζητήματα της παραγωγικής ανασυγκρότησης της περιοχής. Συζητήσεις που θα έχουν ως επιστέγασμα το Περιφερειακό Αναπτυξιακό Συνέδριο ΑΜΘ, παρουσία του Πρωθυπουργού Α. Τσίπρα, στις 13-14 Νοέμβρη στην Κομοτηνή.

Keywords
Τυχαία Θέματα