Κατ. Πατσογιάννη: «Στο πολιτικό πάνθεον η θέση της Βολιώτισσας, πρώτης Ελληνίδας βουλευτή, Ελένης Σκούρα»

18:04 26/3/2019 - Πηγή: ΕΡΤ

Πρωτοβουλία ίδρυσης φορέα με την επωνυμία «Ελένη Σκούρα», που θα έχει ως στόχο την ανάδειξη της πολιτικής δράσης της Βολιώτισσας, η οποία το 1953 εξελέγη πρώτη γυναίκα βουλευτής του ελληνικού Κοινοβουλίου, αναλαμβάνεται στη Μαγνησία. Στο πλαίσιο αυτό, το περασμένο Σάββατο 23-3-2019, πραγματοποιήθηκε εκδήλωση με αναφορά, στην ιστορική αλλά ξεχασμένη προσωπικότητα της Ελένης Σκούρα, παρουσία και του πρώην αντιπροέδρου της Βουλής, κ. Γιώργου Σούρλα, ο οποίος, μαζί με το πολιτικό

στέλεχος της Νέας Δημοκρατίας, κ. Κατερίνα Πατσογιάννη, προΐστανται της πρωτοβουλίας αυτής.

Η κ. Πατσογιάννη μίλησε σήμερα (26-3-2019) στην ΕΡΤ Βόλου και τόνισε ότι ο στόχος της πρωτοβουλίας είναι διττός: από την μία η ανάδειξη της ιστορικής προσωπικότητας της Ελένης Σκούρα, η οποία, κάθε άλλο παρά έτυχε της αναγνώρισης που της άρμοζε, και από την άλλη, η ενίσχυση της συμμετοχής των γυναικών στην πολιτική ζωή.

Όπως είπε η κ. Πατσογιάννη, δυστυχώς, ελάχιστοι Βολιώτες γνωρίζουν την Ελένη Σκούρα και αυτό το διαπίστωσαν και με αφορμή την οργάνωση της εκδήλωσης που πραγματοποιήθηκε το περασμένο Σάββατο.

Στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας αυτής, θα ακολουθήσουν κι άλλες δράσεις και παρεμβάσεις τόσο σε τοπικό όσο και σε κεντρικό επίπεδο ώστε να γραφτεί το όνομα της Ελένης Σκούρα στο Πάνθεον των πολιτικών που άλλαξαν το ρου της πολιτικής ιστορίας του τόπο. Ήδη, οι μετέχοντες στην πρωτοβουλία ίδρυσης του Φορέα, επεξεργάζονται συγκεκριμένες προτάσεις, μεταξύ των οποίων, να δοθεί το όνομα της Βολιώτισσας πολιτικού σε κάποια αίθουσα της βουλής, αλλά και του Μουσείου Πόλης του Βόλου κ.α.

Η κ. Πατσογιάννη αναφέρθηκε ακόμη, στη σημερινή θέση της γυναίκας στην πολιτική σκηνή, στα φυλετικά στρεότυπα που – σε ένα βαθμό – εξακολουθούν να υπάρχουν, αλλά και σε άλλου είδους ζητήματα που μπαίνουν εμπόδια στο δρόμο μιας γυναίκας- μητέρας, η οποία επιθυμεί να ασχοληθεί με την πολιτική και έχουν να κάνουν με την ανυπαρξία – σχεδόν – υποστηρικτικών δομών. Τέλος, ενόψει και των επερχόμενων εκλογικών αναμετρήσεων, σχολίασε την ύπαρξη ποσόστωσης (40%) όσον αφορά στη συμμετοχή γυναικών σε όλα τα ψηφοδέλτια, εξηγώντας ότι το μέτρο αυτό, μπορεί να οδηγήσει και σε αντίθετα από τα προσδοκώμενα αποτελέσματα.

Ολόκληρη τη συνέντευξη της κ. Πατσογιάννη μπορείτε να την ακούσετε παρακάτω:

www.ert.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα