Καστοριά: Η Ν.Ε. ΣΥΡΙΖΑ για την ίδρυση Ειδικού Επαγγελματικού Γυμνασίου

11:19 16/8/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

Στην ίδρυση Ειδικού Επαγγελματικού Γυμνασίου Καστοριάς αναφέρεται σε ανακοίνωση της η Νομαρχιακή Επιτροπή Καστοριάς του ΣΥΡΙΖΑ.

«Η, εν μέσω μνημονίων, ικανοποίηση αυτού του μακροχρόνιου αιτήματος της τοπικής κοινωνίας της Καστοριάς, υποδηλώνει με εμφατικό τρόπο την ιδιαίτερη ευαισθησία της σημερινής κυβέρνησης για την ειδική εκπαίδευση αλλά και την προτεραιότητα που δίνει στα θέματα της παιδείας και της εκπαίδευσης γενικότερα» επισημαίνει στην ανακοίνωση της η Νομαρχιακή Επιτροπή Καστοριάς του ΣΥΡΙΖΑ.

Κάποιοι άλλοι διοικούντες, προσθέτει, πριν λίγα χρόνια έβαζαν λουκέτο σε σχολικές μονάδες, καταργούσαν ειδικότητες και απέλυαν εκπαιδευτικούς υποβαθμίζοντας και διαλύοντας τη δημόσια εκπαίδευση και τους λειτουργούς της.

«Η σημερινή ίδρυση του Ειδικού Επαγγελματικού Γυμνασίου Καστοριάς καταδεικνύει πως δεν είναι όλοι ίδιοι. Η σημερινή ηγεσία του υπουργείου παιδείας εισακούει τα δίκαια αιτήματα της κοινωνίας και τα ικανοποιεί. Κάποιοι άλλοι είχαν ταχθεί κατά της κοινωνίας και της παιδείας αλλά υπέρ της εξυπηρέτησης των ιδιωτικών συμφερόντων στην εκπαίδευση χρησιμοποιώντας ως πρόσχημα τα μνημόνια» σημειώνεται μεταξύ άλλων στην ανακοίνωση.

Keywords
Τυχαία Θέματα