Ερώτηση Μ. Αντωνίου για τους απλήρωτους εργαζόμενους στους βρεφονηπιακούς

15:15 13/12/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

Ερώτηση με θέμα «Απλήρωτοι οι εργαζόμενοι μέσω ΕΣΠΑ στους Βρεφονηπιακούς Σταθμούς και στα Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης του Δήμου Καστοριάς» κατέθεσε στον υπουργό Εσωτερικών Παναγιώτη Σκουρλέτη, η βουλευτής Καστοριάς της Νέας Δημοκρατίας Μαρία Αντωνίου.

Η βουλευτής αναφέρει μεταξύ άλλων

«Έως σήμερα οι εργαζόμενοι στους Βρεφονηπιακούς Σταθμούς και στα Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης του Δήμου Καστοριάς είναι

απλήρωτοι πέντε ολόκληρους μήνες, καθώς οι ως άνω δομές είναι ελλειμματικές, βρίσκονται σε οικονομική ασφυξία και αδυνατούν να καλύψουν τόσο τις λειτουργικές τους ανάγκες όσο και τη μισθοδοσία του προσωπικού που έχει προσληφθεί μέσω του συγκεκριμένου προγράμματος ΕΣΠΑ».

Ρωτά τον υπουργό εάν προτίθεται να αυξήσει το ποσό από την Ελληνική Εταιρεία Τοπικής Ανάπτυξης και Αυτοδιοίκησης (ΕΕΤΑΑ) ανά παιδί αλλά και να εξασφαλίσει τακτική χρηματοδότηση για τις ανωτέρω προνοιακές δομές.

Ρωτά ακόμη εάν είναι στην πρόθεση του Υπουργείου «η αναγνώριση της σχέσης εργασίας των ανωτέρω εργαζόμενων ως αορίστου χρόνου, όπως ανταποκρίνεται στην πραγματική φύση της εργασίας τους, κάτι που άλλωστε η Κυβέρνηση σας έκανε σε δομές άλλων Υπουργείων».

Keywords
Τυχαία Θέματα