Καστοριά: Εγκαινιάστηκε το Μεταπτυχιακό στη «Διαχείριση και μεταφορά φυσικού αερίου και πετρελαίου»

15:10 25/6/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

O υφυπουργός Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων Θεοδόσης Πελεγρίνης και ο γενικός γραμματέας του Υπουργείου Παιδείας του Αζερμπαϊτζάν Σαμίρ Βαλίεφ εγκαινίασαν στην Καστοριά, το Ελληνο-Αζέρικο Διακρατικό -Διιδρυματικό -Διατμηματικό Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών (ΠΜΣ) «Διαχείριση και μεταφορά φυσικού αερίου και πετρελαίου», ΠΜΣ-MOGMAT .

«Η σημασία η ιδιαίτερη

αυτού του νέου διακρατικού μεταπτυχιακού προγράμματος έγκειται στο γεγονός ότι έρχεται σαν συνέχεια των εξαγγελιών της πρωτοβουλίας του Πρωθυπουργού του κ. Τσίπρα για την είσοδο της χώρας μας στο νέο ενεργειακό τοπίο» επεσήμανε ο υφυπουργός Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων Θεοδόσης Πελεγρίνης Αυτό σημαίνει, πρόσθεσε, ότι οι απόφοιτοι από το μεταπτυχιακό αυτό πρόγραμμα θα μπορούν να προσβλέπουν σε ένα πεδίο με μεγαλύτερη ασφάλεια για την επαγγελματική τους σταδιοδρομία. Θα δώσει τη δυνατότητα στην περιοχή να ελκύσει φοιτητές και από άλλα μέρη της Ελλάδος και κυρίως από το εξωτερικό.

Ο γενικός γραμματέας του Υπουργείου Παιδείας του Αζερμπαϊτζάν Σαμίρ Βαλίεφ ανέφερε στις δηλώσεις του «Το διμερές αυτό πρόγραμμα έχει ξεκινήσει ήδη και σήμερα είναι η επίσημη έναρξη του προγράμματος. Δίνει την ευκαιρία για το πανεπιστήμιο του Μπακού στο Αζερμπαϊτζάν όπως και στο ΤΕΙ της Δυτικής Μακεδονίας για συνεργασία, για να προετοιμάσει ειδικούς στον τομέα του πετρελαίου και του φυσικού αερίου». Οι σχέσεις των δυο χωρών, επεσήμανε, είναι πολύ καλές σε οικονομικό και πολιτικό επίπεδο.

«Αυτή η συνεργασία είναι το πρώτο βήμα για μια μελλοντική περαιτέρω συνεργασία μεταξύ των δυο πανεπιστημίων και όχι μόνο. Και οι δυο πλευρές θα ωφεληθούν από αυτό. Όπως γνωρίζεται το φυσικό αέριο θα σταλεί στην Ελληνική περιοχή μέσω του αγωγού TAP και θα είναι για το μέλλον κάτι πολύ χρήσιμο και ωφέλιμο για όλους μας» σημείωσε ο γενικός γραμματέας του Υπουργείου Παιδείας του Αζερμπαϊτζάν.

Keywords
Τυχαία Θέματα