Καρδίτσα: Στα μπλόκα και οι αμπελουργοί

14:07 24/1/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Το διοικητικό συμβούλιο του Αγροτικού Συνεταιρισμού Παραγωγών Αμπελοοινικού Τομέα Καρδίτσας «Διόνυσος» με ανακοίνωσή του γνωστοποιεί ότι θα συμμετέχει με τους υπόλοιπους αγρότες στις κινητοποιήσεις και τα μπλόκα που έχει αποφασίσει η Πανελλαδική Επιτροπή Μπλόκων, καλώντας όλους τους αμπελουργούς να πράξουν το ίδιο. Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση «δεν υπάρχει άλλη επιλογή, ο μόνος δρόμος που έμεινε για να αλλάξει η αντιαγροτική πολιτική της συγκυβέρνησης Σύριζα Ανελ είναι ο δρόμος του αγώνα. Τα αιτήματα μας είναι δίκαια και αφορούν την επιβίωση μας.

Η σημερινή πολιτική οδηγεί στην συγκέντρωση

της γης σε λίγα χέρια και μας αναγκάζει να εγκαταλείψουμε της καλλιέργειες μας. Η αύξηση του συντελεστή της φορολογίας από το 13% στο 22%του εισοδήματος , το τέλος επιτηδεύματος ,ο τριπλασιασμός των ασφαλιστικών εισφορών ,η αύξηση του ΦΠΑ στα αγροεφόδια μας οδηγούν εν γνώση τους να εγκαταλείψουμε τη γη μας .Κοινά είναι τα προβλήματα όλων των αγροτών . Ως αμπελουργοί από 1/1/2016 δεχτήκαμε ένα ακόμα μέτρο που οδηγεί την αμπελοκαλλιέργεια στην εγκατάλειψη , την επιβολή ειδικού φόρου κατανάλωσης 20 λεπτά / λίτρο στο κρασί χωρίς μάλιστα να το ζητήσουν οι δανειστές. Από τα 600 εκ. ευρώ που ευελπιστούσε να εισπράξει η κυβέρνηση είσπραξε μόνο το ένα πέμπτο. Η κυβέρνηση με την επιβολή αυτού του φόρου πέτυχε να κυκλοφορούν στην αγορά πολλά κρασιά αμφιβόλου ποιότητας σε βάρος των καταναλωτών με παράλληλη αύξηση της φοροδιαφυγής .
Από 1/1/2017 δεν επιδοτούνται οι νέες φυτεύσεις αμπέλων. Ποιος αμπελουργός σήμερα θα φυτεύσει αμπέλι όταν το κόστος φύτευσης ξεπερνά τα 1200 ευρώ το στρέμμα ενώ θα εισπράξει μετά από 4 χρόνια.
Για τον λόγο αυτό και το Το ΔΣ του Διόνυσου καλεί τα μέλη του να συμμετέχουν στης κινητοποιήσεις που οργανώνει η Πανελλαδική Επιτροπή των Μπλόκων . Κοινά είναι τα προβλήματα κοινός και ο αγώνας».

Keywords
Τυχαία Θέματα