Καρδίτσα: Κερδοφόρα και πάλι η Συνεταιριστική Τράπεζα

18:36 31/10/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

Τη δυναμική και κερδοφόρα πορεία της Συνεταιριστικής Τράπεζας Καρδίτσας και για το 2016 παρουσίασαν σήμερα σε συνέντευξη τύπου ο Πρόεδρος της Γιώργος Μπούκης και οι δυο γενικοί εκτελεστικοί Διευθυντές κ. Χαράλαμπος Φύλλος και Παναγιώτης Τουρναβίτης.
Ο Πρόεδρος της Συνεταιριστικής Τράπεζας Καρδίτσας κ. Γιώργος Μπούκης στην εισήγησή του παρουσίασε τα οικονομικά δεδομένα του τελευταίου 9μηνου, δεδομένα που αποδεικνύουν ότι

παρά την κρίσιμη και δύσκολη οικονομική συγκυρία, η Συνεταιριστική μπορεί να διατηρεί την κερδοφορία της.
Συγκεκριμένα ο κ. Μπούκης επεσήμανε ότι : « η τράπεζα του Νομού μας, σύμφωνα με τα στοιχεία του εννεαμήνου συνεχίζει να βρίσκεται σε κερδοφόρα πορεία και υπάρχει η βεβαιότητα ότι με κερδοφορία θα κλείσει όλο το 2016. Επιτυχία σημαντική μέσα σε ένα οικονομικό περιβάλλον ασταθές και συνεχώς επιδεινούμενο.

Οι δείκτες της τράπεζας συνεχίζουν να κινούνται σε σταθερά υψηλά επίπεδα, διατηρώντας υπερδιπλάσιο δείκτη κεφαλαιακής επάρκειας. Ο δείκτης ρευστότητας της Τράπεζας μας παραμένει επίσης ιδιαίτερα υψηλός, παρά την σημαντική εκροή καταθέσεων που σημειώθηκε το 2015 πριν την εφαρμογή των capital controls. Η προσεκτική διαχείριση των διαθεσίμων της τράπεζας φάνηκε στις δύσκολες στιγμές όπου δεν αντιμετώπισε ποτέ πρόβλημα και δεν χρειάστηκε ποτέ να αναζητήσει ρευστότητα από τους μηχανισμούς στήριξης.»
Επίσης, ο κ. Μπούκης αναφέρθηκε στις δυο πολύ σημαντικές συναντήσεις που είχαν με το Διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδας Γιάννη Στουρνάρα, αλλά και με τον υφυπουργό Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού, αρμόδιο για θέματα ΕΣΠΑ Αλέξανδρο Χαρίτση, συναντήσεις που εν πολλοίς αποδεικνύουν το επιτυχημένο μοντέλο διοίκησης της Συνεταιριστικής Τράπεζας Καρδίτσας

Keywords
Τυχαία Θέματα