«Κανένας εκπαιδευτικός δεν περισσεύει» υποστηρίζει η π. πρόεδρος της ΕΛΜΕ Λάρισας.

13:46 5/7/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

Στις αλλαγές που προωθούνται στην εκπαίδευση αναφέρθηκε η πρώην πρόεδρος και νυν μέλος του Δ.Σ. της ΕΛΜΕ Λάρισας κα Ερμίνα Μαγαλιού, καταθέτοντας τις προσωπικές της απόψεις.

Συγκεκριμένα μιλώντας στην ΕΡΤ Λάρισας η κα Μαγαλιού τόνισε : «Παρά τις δυσκολίες στις χώρα μας είναι θετικό να ασχολούμαστε με την παιδεία γιατί όταν ασχολείσαι με την παιδεία σημαίνει ότι ακόμα έχει ελπίδα να αλλάξεις τον κόσμο. Όλες οι αλλαγές που γίνονται

αιφνιδιαστικά ακόμα και κάτι το καλό να έχουν χάνεται το καλό μέσα στον αιφνιδιασμό. Και ενώ ήμασταν σε ένα διάλογο έπρεπε να ολοκληρωθεί ο διάλογος, να φτάσουν τα ζητήματα στην εκπαιδευτική κοινότητα και μετά να προχωρήσουν οι αλλαγές.

Τα αιτήματα πρέπει να είναι συλλογικά, κανένας εκπαιδευτικός δεν περισσεύει , αν δεν υπήρχε το οικονομικό πρόβλημα και δεν υπάγονταν όλα στην λογική της εξοικονόμησης προσωπικού και χρημάτων, τα πράγματα θα ήταν διαφορετικά. Έτσι όπως είναι τα οικονομικά της χώρας και τη στιγμή που υπάρχει υποχρηματοδότηση στην παιδεία δεν μπορεί να γίνουν πραγματικές και ουσιαστικές αλλαγές. Η καινούργια ηγεσία έφερε πίσω στα σχολεία τους εκπαιδευτικούς, είμαστε έτοιμοι εκείνο να μην ξανασυμβεί, όταν θέλεις να χτίσεις εκπαιδευτικό σύστημα πρέπει να έχεις λεφτά, ωστόσο ο μηδενισμός δεν έχει ωφελήσει ποτέ κανένα, δεν ωφελεί να ήμαστε μηδενιστές, ότι υπάρχει πρέπει να το αξιοποιούμαι, πάνω σε αυτό να παλεύουμε.
Keywords
Τυχαία Θέματα