Καλύτερη η εικόνα στην Κεφαλονιά – Αποκλειστικά πλάνα της ΕΡΤ (video)

10:16 18/8/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Βελτιωμένη παρουσιάζεται η εικόνα στα πύρινα μέτωπα της Κεφαλονιάς, που εκδηλώθηκαν το βράδυ της Πέμπτης σε δασικές εκτάσεις κοντά στα χωριά Αλειμματάς και Καραβάδος. Στα σημεία επιχειρούν ισχυρές δυνάμεις και από το πρωί εκτελούνται και ρίψεις νερού, ενώ, δεν πνέουν ισχυροί άνεμοι. Κάτοικοι και φορείς του νησιού κάνουν λόγο για οργανωμένο σχέδιο εμπρησμού.

Όπως μεταδίδει για την ΕΡΤ η Μαρία Σταθοπούλου, σε ύφεση βρίσκονται τα δύο μέτωπα στο νησί.

Το μέτωπο, αρκετών χιλιομέτρων, που κινείται προς Σκάλα και

Κατελειό, απείλησε κατά τη διάρκεια της νύχτας τα χωριά Αλειμματάς, Φανιές, Πάστρα. Καθ’ όλη τη διάρκεια της νύχτας δόθηκε μάχη να μην περάσει η φωτιά στα σπίτια.

Το άλλο μεγάλο μέτωπο είναι μεταξύ των χωριών Καραβάδος, Άγιο Ανδρέα και Κεραμειές. Η φορά των ανέμων άλλαζε διαρκώς κατά τη διάρκεια τη νύχτας, με αποτέλεσμα πότε να απειλείται ένα χωριό και πότε άλλο.

Κάτοικοι και φορείς του νησιού κάνουν λόγο για οργανωμένο σχέδιο εμπρησμού. Το βράδυ της Τετάρτης, σε διάστημα τεσσάρων ωρών εκδηλώθηκαν πέντε πυρκαγιές και το βράδυ της Πέμπτης, στις 9μμ, άλλες δύο μεγάλες φωτιές, σχεδόν ταυτόχρονα. Από την περασμένη Παρασκευή, έχουν ξεσπάσει στο νησί πάνω από 40 πυρκαγιές.

Παρακολουθήστε την ανταπόκριση της Μ. Σταθοπούλου τη νύχτα της Πέμπτης, με αποκλειστικά πλάνα της ΕΡΤ
Keywords
Τυχαία Θέματα