Κάλεσμα ΕΚΛ για την Πανεργατική Απεργία αύριο

11:40 29/5/2018 - Πηγή: ΕΡΤ

Το Εργατικό Κέντρο Ν. Λάρισας, καλεί τους εργαζόμενους, άνεργους, συνταξιούχους, τους μικρομεσαίους αγρότες, αυτοπασχολούμενους, ελευθεροεπαγγελματίες επιστήμονες, γυναίκες, νέους και νέες να πάρουν μέρος στην 24ωρη απεργία και στην συγκέντρωση στις 30 Μάη, 10.30 π.μ στην Κ. Πλατεία.

«Διεκδικούμε
•Αυξήσεις στους μισθούς, τις συντάξεις, τις κοινωνικές παροχές.
•Επαναφορά, υποχρεωτικότητα των ΣΣΕ,

κανένας κάτω από τα 751 ευρώ.
•Κατάργηση όλων των αντεργατικών αντιλαϊκών νόμων και των 3 μνημονίων.
•Νομοθετική κατοχύρωση της Κυριακάτικης αργίας
•Κανένας πλειστηριασμός πρώτης κατοικίας
•Κάτω οι φόροι – να πληρώσει το μεγάλο κεφάλαιο. Κατάργηση του ΕΝΦΙΑ, των χαρατσιών, της φοροληστείας
•Κατάργηση του νόμου Κατρούγκαλου
•Να γίνουν προσλήψεις στα δημόσια Νοσοκομεία, στα σχολεία, μόνιμων πλήρους απασχόλησης εκπαιδευτικών και υγειονομικών όλων των ειδικοτήτων
•Πλήρη και σταθερή εργασία για όλους. Μέτρα προστασίας των ανέργων, χορήγηση επιδόματος σε όλους τους ανέργους.

Όλοι στον αγώνα ενάντια στη φοροληστεία και τους πλειστηριασμούς. Απαιτούμε μαζικούς διορισμούς σε Παιδεία και Υγεία, με βάση τις δικές μας ανάγκες. Αρκετά ματώσαμε για τα κέρδη των βιομηχάνων, των τραπεζιτών, των εφοπλιστών. Απαιτούμε ζωή, δουλειά με δικαιώματα.
Βγαίνουμε στον αγώνα μαζί με τα φτωχά στρώματα των αγροτών και των ΕΒΕ, που παλέψαμε και παλεύουμε από κοινού ενάντια στη φοροληστεία, ενάντια στους πλειστηριασμούς, στα μπλόκα των αγροτών ενάντια στο ξεκλήρισμα μας. Στον κοινό αγώνα που είναι κόντρα στα συμφέροντα των μονοπωλίων, την πολιτική που οδηγεί στον αφανισμό τους φτωχούς επαγγελματίες, αγρότες, επιστήμονες.

Τη «δίκαιη ανάπτυξη» που από κοινού κυβέρνηση, κόμματα του μνημονίου, οι πλειοψηφίες των ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ, ΓΣΕΒΕΕ, ΕΣΕΕ, επιμελητήρια μαζί με τον ΣΕΒ, τους τραπεζίτες προπαγανδίζουν, τη νιώθουμε κάθε μέρα στο πετσί μας!
Επιδιώκουν να μας πείσουν όχι μόνο να μείνουμε σκυφτοί, αλλά να αποδεχτούμε και να αγωνιστούμε για τους στόχους του κεφαλαίου, να εγκαταλείψουμε ότι καταφέραμε να κρατήσουμε ως δικαιώματα μέσα στην κρίση, να θυσιάσουμε τα πάντα για την ανάκαμψη των κερδών των επιχειρηματικών ομίλων.
Κανένας εργαζόμενος δεν πρέπει να παρασυρθεί από τα λόγια της κυβέρνησης περί «μεταμνημονιακής» εποχής αφού όχι μόνο δεν φέρνουν ανακούφιση και λύτρωση για τον εργαζόμενο λαό αλλά θα ενισχύσουν την αντιλαϊκή επίθεση με βάση τα μνημόνια επιτήρησης της ΕΕ. Είναι αποφασισμένοι να προστατέψουν τα κέρδη με νομιμοποίηση της εργασιακής ζούγκλας, με μισθούς πείνας, δουλειά τις Κυριακές, χωρίς ανάπαυση. Η “ανάπτυξή” τους θα στηθεί στα συντρίμμια της ζωής και των δικαιωμάτων μας» επισημαίνονται μεταξύ άλλων.

www.ert.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα