Καλαμάτας: «Νέο» ξενοδοχείο στον πεζόδρομο της Αριστομένους

10:53 14/6/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Πρωτόκολλο παράδοσης – παραλαβής υπογράφηκε χθες από το δήμαρχο Καλαμάτας Παναγιώτη Νίκα και τη μισθώτρια Φρόσω Παπανικολάου, όσον αφορά στο ιστορικό δημοτικό κτήριο – πρώην ξενοδοχείο «Βασιλικόν», που εκμισθώθηκε προκειμένου να λειτουργήσει ως ξενοδοχείο παραδοσιακού τύπου, με χρονική διάρκεια μισθώσεως 25 έτη. Είχε προηγηθεί, στις 11 Απριλίου, η υπογραφή του μισθωτηρίου.

Υπενθυμίζεται ότι πλειοδότρια, κατόπιν διαγωνισμού, για την εκμίσθωση και αξιοποίηση αυτού του δημοτικού ακινήτου, που βρίσκεται στον κεντρικότερο πεζόδρομο της πόλης, μεταξύ των οδών Αριστομένους,

Πολυβίου και Σφακτηρίας, αναδείχθηκε η κ.Παπανικολάου, η οποία και προσέφερε μηνιαίο μίσθωμα 1.200 ευρώ.
Το «Βασιλικόν» αποτελεί τμήμα διωρόφου διατηρητέου κτηρίου, με εμβαδόν (μεικτή επιφάνεια εισόδου Α’ ορόφου, μεσοπατώματος, Α’ ορόφου και δώματος) 413,96 τ.μ. εντός οικοπέδου επιφάνειας 292,80 τ.μ.
Η ενοικιάστρια -σύμφωνα με τους όρους του μισθωτηρίου- θα προχωρήσει σε εργασίες ανάδειξης της εσωτερικής αρχιτεκτονικής του κτηρίου και η προσδοκία του Δήμου είναι το εγχείρημα του «Βασιλικόν» να επιτύχει ώστε και άλλα παραδοσιακά-διατηρητέα κτήρια του ευρέος Ιστορικού Κέντρου, τα οποία αντμετωπίζουν άμεσα προβλήματα ακόμα και κατάρρευσης σημείων τους, να επισκευασθούν και να αξιοποιηθούν.

Keywords
Τυχαία Θέματα