Καλαμάτα: Η Έλενα Χούντα στην «Άνοιξη των πλήκτρων»

09:40 12/5/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Με την διάσημη πιανίστα και συνθέτρια Έλενα Χούντα συνεχίζεται το πρόγραμμα της σειράς πιανιστικών ρεσιτάλ «Άνοιξη των πλήκτρων» που διοργανώνει στην Καλαμάτα, το Δημοτικό Ωδείο.

Την Κυριακή 14 Μαΐου στις 9.00 το βράδυ, στην αίθουσα συναυλιών του Δημοτικού Ωδείου, θα παρουσιάσει ένα εντυπωσιακό πρόγραμμα που αποτελείται από πολύ γνωστά αριστουργήματα του πιανιστικού ρεπερτορίου, όπως την 2η Ουγγρική Ραψωδία

του F. Liszt, το Asturias του Albeniz, και την Blue Rhapsody του G. Gershwin. Έργα γοητευτικά και πολυαγαπημένα από μια σημαντική Ελληνίδα πιανίστρια που εμφανίζεται για πρώτη φορά στην Καλαμάτα.
Η είσοδος είναι ελεύθερη.
Διοργάνωση: Φάρις Δήμου Καλαμάτας και Δημοτικό Ωδείο με χορηγία του Ιδρύματος Γεωργίου και Βικτωρίας Καρέλια και τη στήριξη του Συλλόγου Γονέων των μαθητών της Φάρις.Γεννήθηκε στην Αθήνα. Στα έξι της χρόνια γράφτηκε στο ωδείο.

ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΕΛΕΝΑ ΧΟΥΝΤΑ
Η Έλενα Χούντα, έχει διακρθεί σε διεθνή φεστιβάλς, έχει δώσει πολλά ρεσιτάλ, κοντσέρτα και συναυλίες
µουσικής δωµατίου στην Ελλάδα και το εξωτερικό και έχει συµπράξει, ως σολίστ, µε την Εθνική Συµφωνική Ορχήστρα και την Ορχήστρα Σύγχρονης Μουσικής της ΕΡΤ, µε το Συµφωνικό Σύνολο Βρυξελλών και µε την Πειραµατική Ορχήστρα Ρεθύµνου. Επίσης, συµµετείχε σε καλλιτεχνικές εκδηλώσεις στην Ιταλία, το Βέλγιο και τηΝ Ελβετία.
Από µικρή έδειξε το ταλέντο της και στη σύνθεση, όταν σε ηλικία έντεκα ετών εµφανίστηκε σε
εκποµπές της ελληνικής τηλεόρασης ερµηνεύοντας δική της µουσική. Έργα της έχουν ερµηνευθεί
από την Εθνική Συµφωνική Ορχήστρα της ΕΡΤ, από το Συµφωνικό Σύνολο Βρυξελλών και την
Παιδική Χορωδία της Σχολής Μωραϊτη, καθώς και από σύνολα µουσικής δωµατίου. Επίσης, έχει
συνθέσει µουσική για τον κινηµατογράφο και το ραδιόφωνο ενώ σήμερα είναι και καθηγήτρια πιάνου σε ωδεία και σχολές.

Keywords
Τυχαία Θέματα